Da li je stvarno moguće smršati za 30 dana?

Većina ljudi muku muču sa kilogramima. U potrazi za što efikasnijim rješenjem i istovremenim vječitim nedostatkom vremena, često tražimo prečice do željenog izgleda. Kada tražite način da izgubite višak kilograma, sigurno nailazite na gomilu reklama, dijeta i tekstova koji obećavaju brze rezultate.

Smršajte za 30 dana / dvije nedjelje ili 7 dana! Da li je to stvarno moguće? Apsolutno jeste! Da li je to jednostavno? Uglavnom nije, ali može biti. Pročitajte kako.

Da li je stvarno moguće smršati za 30 dana?

Šta je potrebno da biste došli do željenog izgleda?

Godinama se promoviše mišljenje da je za fantastičan izgled izvajanih tijela holivudskih glumica apsolutno neophodno držati naporne dijete, koje zahtjevaju da se izgladnjujete kako biste izgubili na kilaži.

Ovo je veoma pogrešno mišljenje koje morate što prije da iskorijenite! Broj kilograma koji vaga pokazuje ne govori ništa o vašem fizičkom izgledu. Dvije osobe sa istom kilažom i visinom mogu da izgledaju potpuno različito.

Šta je zapravo bitno ako nisu kilogrami? Važan je procenat masti i mišića u tijelu. Recimo, ako dvije osobe imaju istu kilažu i visinu, ona osoba sa većim (pravilnim) procentom mišića i manjim procentom masti u tijelu će sigurno izgledati znatno bolje od osobe sa višim procentom masti i manjim procentom mišića. U slučaju druge osobe, gotovo sigurno će biti vidljiv višak masnih naslaga oko stomaka, ruku ili butina. Dakle, kilaža nije mjerilo dobrog izgleda, već usklađen odnos masnih naslaga i mišića u tijelu.

Takav odnos možete uspostaviti pravilnom ishranom i prilagođenom fizičkom aktivnošću.

Gdje žene griješe u želji da smršaju?

Budući da smatramo da ćemo izgledati savršeno ako vidimo manji broj kilograma na vagi, teži se izgladnjivanju i gubljenju kilograma kroz smanjeni kalorijski unos. Međutim, ovime se rezultati ostvaruju samo na kratak rok, a u dugom roku su jako štetni.

Izgladnjivanje vam smanjuje procenat mišića u tijelu, pa se nakon povratka na normalni režim ishrane neželjeni kilogrami ubrzo vrate. Kako biste došli do željenog izgleda, vašem tijelu je potreban unos namirnica u dovoljnoj količini za vaš organizam, kao i fizička aktivnost.

Ovo predstavlja najveći problem ljudima. Mnogima je lakše da se prosto izgladnjuju, nego da se disciplinovano posvete određenom režimu. To ne mora uopšte da bude komplikovano kao što zvuči.

Zaista jednostavan način da budete fit

Odmah zaboravite na sve one tekstove o raznim tabletama koje sagorijevaju masti same od sebe. Bez nešto znoja i usklađene ishrane rezultati nisu mogući! Najveća prepreka ljudima da mijenjaju svoje navike, počnu da se bave fizičkom aktivnošću i mijenjaju svoju ishranu jeste “komplikovanost”.

Ljudima je u prirodi da traže što lakše rješenje, a sve što nas tjera da promijenimo svoje ponašanje uzrokuje otpor. Teško je krenuti sa vježbanjem, ne znate odakle da počnete. Koje vježbe da radite? Koliko često? Kada?

Čak i kada počnete sa vježbanjem, dolazi onaj stvarno težak korak – ishrana. Pitajte bilo koga ko se aktivno bavi vježbanjem i reći će vam da je za dobar izgled fizička aktivnost zaslužna samo 30%. Ostalih 70% pripada ishrani. Možete da vježbate napornije od olimpijskih takmičara, ali ako se nepravilno hranite, nećete prošetati savršeno bikini tijelo na plaži. Zato je ključan pravilan program ishrane!

Odrediti pravilan način ishrane jeste teško. Neophodno je da znate koliko je vašem organizmu potrebno kalorija za svakodnevno funkcionisanje, u zavisnosti od vašeg pola, starosti, posla i ostalog.

Zatim, morate da odredite proporcije makronutrijenata, pa da istražujete koje namirnice sadrže te makronutrijente, da ih kombinujete, mjerite težinu i brojite kalorije… Zaista mukotrpan proces, koji ne mora da bude takav.


Kako bi se eliminisala potreba za kompleksnom nutricionističkom matematikom, osmišljen je pravilan plan ishrane i treninga, čijom primjenom uopšte ne morate da razmišljate o tome šta treba da jedete. U njemu su popisane dobre namirnice koje možete da kombinujete u svojim obrocima, a količina je određena veličinom činija koje se dobijaju besplatno.

Nemate vremena za trening? SmartFit koncept je osmišljen tako da sa minimalnim uloženim vremenom ostvarite željene rezultate. Same vježbe možete raditi bilo gdje, a dovoljno je da trenirate i 15 minuta dnevno!

Ponovićemo odgovor sa početka teksta. Da, apsolutno je moguće smršati za 30 dana. Sami rezultati će zavisiti od vašeg truda i predanosti. Kako biste napravili prvi korak, predstavili smo vam idealno rješenje, ostalo je na vama.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.