Izgubite 10% tjelesne težine uz 4 jednostavne promjene dnevne rutine

Gubitak težine može da izgleda kao nešto teško i komplikovano. Čuveni dr Oz tvrdi da će osobe koje imaju višak kilograma najbolje rezultate imati ako izgube ukupno 10% svoje težine.

Izgubite 10% tjelesne težine uz 4 jednostavne promjene dnevne rutine

Ovakav gubitak težine snižava holesterol, krvni pritisak i šećer u krvi. To znači manji rizik od hroničnih bolesti poput dijabetesa i bolesti srca. Da ne spominjemo da će gubitak od 10 posto tjelesne težine povećati vašu energiju i samopouzdanje.

Izdvajamo četiri jednostavne promjene koje vam mogu biti od pomoći u postizanju ovog cilja:

Izbacite gazirane napitke i pijte više svježe, fitrirane vode
Najbolje je da započnete sa starom, dobrom, prirodnom H2O, poznatijom kao voda. Ako popijete čašu vode pola sata prije obroka imaćete bolju probavu. Konzumacija vode povećava potrošnju kalorija. Ako slatka pića poput gaziranih zamijenite svježim sokovima od cijeđenog voća i nezaslađenim organskim čajevima u značajnoj mjeri ćete pospiješiti i ubrzati proces gubitka neželjenih kilograma.

4 do 5 puta nedjeljno konzumirajte crnu čokoladu sa visokim procentom kakaoa
Da, da, čokolade: sirove, organske (sa najmanje 70% kakaoa). Nove studije pokazuju da je konzumacija organske crne čokolade sa visokim procentom kakaoa osnova mršavljenja. Rezultati studije koju je vodila doktorka Beatrice Golomb, MD pokazali su da su učesnici koji su jeli tamnu čokoladu imali bolje rezultate od onih koji je nisu konzumirali.

Nemojte biti površni
Jedan od ključnih savjeta za efektan gubitak kilograma je da obratite pažnju na sve detalje. Budite doslijedni u svim aktivnostima, bez obzira da li je riječ o spremanju doručka, pješačenju, usisavanju kuće i slično. Svaka aktivnost daje rezultate. Istraživanja su pokazala da su domaćice koje su na spremanje kuće gledale kao na vježbanje bile uspješne u održavanju tjelesne težine jer su tom poslu pristupale sa većom energijom, samim tim i gubile više kalorija. Čak i najobičnija dnevna rutina može vam pomoći u sagorijevanju suvišnih kalorija.    

Dobro se naspavajte
Nekim ljudima ovo može biti izazov iz prostog razloga što ne pridaju dovoljno pažnje spavanju i obnavljaju energije, već na to gledaju kao na rutinu, a ne prioritet. Ipak, spavanje ima mnoštvo zdravstvenih dobrobiti, počev od oslobađanja od stresa, obnavljanja energije pa do gubitka težine – kada nam je organizam pun energije brže sagorijevamo masti i kalorije.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.