Napravite sami bademovo mlijeko

Kako ističu mnogi nutricionisti, bademovo mlijeko jedno je od najzdravijih na svijetu i predstavlja odličnu zdravu alternativu za mlijeko životinjskog porekla.

Napravite sami bademovo mlijeko

Konzumiranje badema obično se preporučuje u slučajevima konstipacije, poremećaja u radu disajnih organa, kašlja, srčanih tegoba, anemije, impotencije, kao i šećerne bolesti.

Oni su izvor vitamina E (koji je ključan za zdravlje srca), kalcijuma, fosfora, gvožđa, magnezijuma i vitamina B6 (koji je zadužen za pravilno funkcionisanje imunog sistema). Bademi sadrže cink, selen, bakar, nijacin, omega 3 i omega 6 masti, a u odnosu na ostale orašaste plodove, spadaju u kategoriju najhranljivijih. Najbolje ih je jesti na prazan stomak kako bi se obezbijedila što bolja apsorpcija hranljivih sastojaka.

Samo 15 grama badema zadovoljava čak 50 odsto naših dnevnih potreba za svim navedenim vitaminima, pa zbog toga dobijaju status superhrane, a njihovo unošenje u organizam dovodi do jačanja imuniteta i štiti od mnogih bolesti. Upravo zbog toga nutricionisti predlažu bademovo mlijeko kao savršenu zamenu za kravlje. Ono se lako pravi i u frižideru može da se čuva od tri do pet dana.

Evo kako brzo i lako sami možete napraviti bademovo mlijeko, i to koristeći samo dva sastojka!

Recept za bademovo mlijeko

Sastojci:

  • 1 šolja sirovih badema (neslanih, nepečenih)
  • 1 l vode

Priprema:

  1. Potopite bademe u vodu i otavite ih da odstoje preko noći.
  2. Ubacite ih u multipraktik, sipajte vodu i miksajte dok ne dobijete mlečno bijelu tečnost
  3. Dobijenu tečnost procijedite, koristeći gazu.

Ukoliko želite, bademovo mlijeko možete zasladiti medom ili ekstraktom stevije.

Izvor: Alternativa-za-vas.comFoto: tastykitchen.com

 

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad zagori pasulj...

RECEPT
DANA

Indijaneri

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.