Ovim trikom uklonite tamne podočnjake za 30 sekundi

Iako je svima poznato, uvijek vrijedi ponoviti. Previše vremena za kompjuterom, stalna provjeravanja pametnih telefona, odmor uz tablet i uz sve to, sati i sati provedeni uz televizor, loše utiču na mentalno zdravlje i kvalitet sna. Stalna uključenost u tehnologiju “pogubna” je i za izgled kože lica, posebno njenog najosjetljivijeg dijela, onog oko očiju.

Ovim trikom uklonite tamne podočnjake za 30 sekundi

Za sve je kriv tzv. sindrom kompjuterskog vida. Dok gledamo u ekran, trepćemo 66 posto manje, što smanjuje prokrvljenost područja oko očiju i na kraju rezultuje natečenim očima i tamnim podočnjacima.

“Oko očiju je toliko vena, arterija i žilica, zbog toga nastaju tamni podočnjaci”, objašnjava Džuli Klark, svjetski priznata holistička terapeutkinja te dodaje kako vrijeme provedeno u stresnim situacijama kada pred kompjuterom radimo i do nekoliko stvari odjednom može dovesti do stiskanja zuba ili drugih nesvjesnih facijalnih ekspresija.

Dugoročno, to znači i više bora na licu. Međutim, možete pomoći sebi, bilo kada i bilo gdje, i to akupresurom.

Ako pritisnete tačku između obrva, opustićete cijelo područje oko očiju. Tačnije, izduženi koščati dio između očnih šupljina, ispod najdebljeg dijela obrva – savjetuje Klarkova.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, ako se u tom dijelu lica nakupi previše napetosti, ona blokira prolaz energije.

U samo trideset sekundi riješite se napetosti i smanjite tamne podočnjake.

Palčevima ili kažiprstima pritisnite dio iznad očiju koji smo ranije opisali

Duboko dišite i pokušajte da se opustite. Pritisak mora biti što jači. Osjećaj će biti pomalo neprijatan, ali nastavite, 30 sekundi.

Ponovite to tokom dana, ako je potrebno.

 

zadovoljna.hr

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.