Ljetnji projekat - radite na sebi

Ljeto je konačno stiglo, i sada je najbolja prilika za rad na sebi i za pokretanje svih onih stvari koje smo već davno obećali da ćemo učiniti samo za sebe, ali smo ih stalno odlagali pod izgovorom da nemamo dovljno vremena. Bilo da se odlučite da postavite sebi ciljeve samo za kratak vremenski period ili da napravite iskorake koje će vam potpuno promijeniti život na bolje, bitno je da sve isplanirate prije no što krenete u izvršenje svih zadataka.

Ljetnji projekat - radite na sebi

Vrlo brzo, često i već na samom startu, ćete primijetiti značajnu razliku koja će vaš život učiniti boljim, unijeti pravo osvježenje u njega i motivisati vas da nastavite sa pozitivnim promjenama. Evo i nekoliko prijedloga šta sve možete učiniti za sebe ovog ljeta.

Pročitajte neku dobru knjigu

Čitanje knjige ne mora biti vezano samo za zimske dane ili hlad na plaži. Napravite spisak knjiga koje ste oduvijek željeli da pročitate i raspored kojim želite da krenete sa čitanjem. Ne samo da ćete konačno da skinete jednu stvar sa spiska, nego ćete i raditi na razvijanju svog uma i duha.

 

Čitanje knjiga može biti i odličan način da započnete razgovore ili čak da upoznate nove ljude, ukoliko se učlanite u neki čitalački klub. Postoji veliki broj knjiga za koje možda niste ni čuli, a koje vam mogu preporučiti iskusni bibliotekari ili knjižari na osnovu vašeg ukusa. Uvijek možete da pročitate i knjige po kojima su snimljene najpoznatije i vama omiljene serije i filmovi i iskusite ih na neki novi način.

Promjenite nešto na sebi

Iako možda mislite da ste zakasnili da krenete da se hranite zdravo i počnete da vježbate u teretani – znajte da nikada nije kasno za ovakve aktivnosti. Kako tokom ljeta imamo na raspolaganju mnoštvo svježeg voća i povrća u ponudi, iskoristite ovo da počnete da se hranite zdravo i da naučite nešto više o zdravoj ishrani. Promjena koju ćete osjetiti pozitivno će djelovati na vaš organizam, što će vas dodatno motivisati da nastavite sa zdravom ishranom i nakon ljeta, a rezultati će biti odlični.

 

Sa druge strane, uvijek je pravo vrijeme i da krenete u teretanu, čak i tokom vrelih ljetnjih dana, pa se nemojte zavaravati činjenicom da je napolju toplo i da zbog toga nemate dovoljno snage za jaču fizičku aktivnost. Sve teretane imaju rashladne sisteme koji će vaše vježbanje učiniti prijatnijim i pomoći vam da se malo sklonite od svakodnevnih aktivnosti koje tokom ljeta podrazumijevaju ne baš preveliko kretanje. Ako ne volite odlaske u teretanu, možete početi sa trčanjem. Ljetnji dan je dug, pa možete iskoristiti jutarnju svježinu i početi da trčite ujutru, dok sunce još uvijek nije jako. 

Ljeto je pravo vrijeme da naučite nešto novo

Ukoliko ste imali želju da naučite nešto novo, iskoristite ljetnje popuste koji su uvijek aktuelni u ovom periodu i upišite neki kurs. Neki od najpopularnijih kurseva su odličan način da se upustite u učenje nečeg novog i zaposlite svoj um tokom ljetnje žege. Jedan od prijedloga može da bude upis na kurs fotografije koji može koristiti ne samo onima koji planiraju da se profesionalno bave ovim poslom, već i onima koji vole da fotografišu iz hobija, i žele da kvalitet svojih fotografija dovedu na viši nivo.

 

Drugi odličan izbor može da bude i popularna škola engleskog jezika ili nekog drugog stranog jezika, koja će vam pružiti mogućnost da u odličnoj atmosferi savladate svo ono gradivo koje vam je potrebno za vladanje omiljenim stranim jezikom. Bilo da se odlučite za individualni ili rad u grupi, već nakon prvog časa ćete shvatiti da ste pametno utrošili vrijeme i da je kurs stranog jezika odlično investiranje u sebe.

Riješite se straha

Svako od nas ima neki strah koji nam ne da mira i uvijek nas tjera da sumnjamo u sebe i u svoje mogućnosti. Kako biste izbjegli ovo, napravite spisak strahova koje imate i probajte da se za početak riješite barem jednog. Bilo da se radi o javnom nastupu, pričanju pred velikim brojem ljudi, pevanju karaoka, suočavanju sa nekom životinjom koje se plašite ili nečim drugim što odlažete već godinama samo zato što se plašite, osjećaj nakon što konačno uradite nešto povodom toga će vas učiniti snažnijom osobom, i pojačati vaše samopouzdanje.

 

Počnite korak po korak, suočite se sa svojim strahovima postepeno i radite na tome da na kraju uspijete da potpuno savladate svoj strah i dođete u priliku da bez rezerve i zadržavanja uradite ono čega ste se najviše bojali. Ako uspijete da odagnate neki strah sa kojim ste živjeli od detinjstva, znači da je bilo vrijedno truda, i nesumnjivo je da ste učinili veliku stvar za sebe.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.