Sačuvajte vaše lice – 5 loših navika koje treba da izbjegavate

Sačuvajte vaše lice – 5 loših navika koje treba da izbjegavate

Skoro svaka žena ima svoj ritual uljepšavanja od kojeg ne odstupa previše. S vremena na vrijeme, međutim, neke korake u procesu uljepšavanja treba izmijeniti ili potpuno ukinuti, naročito ako je riječ o lošim navikama. Ovdje su izdvojene neke od najčešćih grešaka koje žene prave pri šminkanju i uljepšavanju, a kojih treba da se klonite.

Loša navika br.1: Prljave četkice za rumenilo i puder

Čistom četkicom najbolje ćete nanijeti rumenilo i puder, ali to nije jedina prednost korištenja čiste četkice. Kada koristite čistu četkicu, održaćete kožu lica zdravom, čistom i ona neće doći u dodir sa bakterijama, kojim prljave četkice obiluju.
Rješenje: Redovno čistite četkicu za rumenilo blagim sapunom i vodom.


Loša navika br. 2: Odlazak na spavanje bez skidanja šminke

Svima nam se desi da nakon dugog i napornog dana jedva čekamo da legnemo u krevet, ali, nikada ne biste trebali otići na spavanje, bez da prethodno ne skinete šminku. Kada spavate sa šminkom na licu, rizikujete jutarnje buđenje sa aknama i masnom kožom lica.
Rješenje: Maramicama za skidanje šminke uklonite svu šminku sa lica. Maramice će ukloniti ostatke šminke, a pored toga će hidratizirati vašu kožu i učiniti je nježnom i glatkom.


Loša navika br.3: Nepravilno skidanje šminke oko očiju

Šminku oko očiju neophodno je pažljivo i detaljno skinuti. Sve dok imate i najmanju crnu mrlju oko očiju, znajte da niste detaljno uklonili svu šminku. Ostaci šminke oko očiju glavni su uzrok ječmira (čmičaka) na oku.
Rješenje: Oftamolozi preporučuju baby gel za umivanje za skidanje šminke oko očiju. Baby gelovi za umivanje su jeftini i nevjerovatno blagi za oči.


Loša navika br.4.: Pretjerano korištenje eksfolianata koji odstranjuju mrtve ćelije kože

Nesumnjivo je da eksfolianti, kao što su granule šećera, uspješno odstranjuju mrtve ćelije kože i da nakon tretmana eksfoliantima imamo nježniju, zdraviju i ljepšu kožu. No, budite oprezni – pretjerano čišćenje kože granulama dovodi do crvenila lica.
Rješenje: Koristite eksfoliante na bazi cinka ili vitamina E, koji će uspješno odstraniti mrtve stanice kože, nakon samo jednog korištenja.


Loša navika br. 5: Korištenje krema bez SPF zaštitnog faktora

Bez ikakve sumnje, korištenje balzama za usne, te krema za tijelo i lice, bez zaštitnog faktora je najveća i najčešća greška pri uljepšavanju i šminkanju. Neophodno je koristiti kreme za zaštitnim faktorom, kako biste zaštitili kožu od bora i mrlja od sunca.
Rješenje: Koristite kreme za tijelo i lice, kao I balzame za usne sa SPF faktorom 15 i više.


Naveli smo samo neke od najčešćih grešaka vezanih za uljepšavanje i šminkanje, sa željom da ćete ih zaista i  primijeniti. Za kraj, zapamtite da kvantitet ne znači kvalitet i da je uvijek bolje imati dva kvalitetna kozmetička proizvoda, nego gomilu nekvalitetnih i jeftinih.

                                                                                                                               Merima

 

kakonapraviti.net

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.