Kako da bikini depilacija bude što bezbolnija

Kako da bikini depilacija bude što bezbolnija

Biti žena znači uvek biti sređena, čiste kose, lijepih noktiju, u ispeglanoj odjeći i uredno depilirana. U svemu tome žene uživaju, ali s vremena na vrijeme svaka dama zavidi muškarcima na njihovoj slobodi i opuštenosti, naročito pred neki bolni tretman.

Kada je riječ o depilaciji intimne regije, bolna jeste, ali evo nekoliko trikova koji će umanjiti bol.

Za početak je jako bitno da odlazite u salon u koji znate šta vas očekuje. Ukoliko niste prije toga imali prilike da posjetite jedan od njih, posavjetujte se sa vašim prijateljima i raspitajte se gdje vas očekuje osoblje od povjerenja i dobra usluga.

Pazite na svoj menstrualni ciklus. Najidealnije vrijeme za depilaciju bikini zone je sedam i više dana nakon menstruacije, kada je prag tolerancije boli najviši. Zato, za vrijeme PMS-a ne prilazite salonima.

Tretman dogovorite najbolje između 15 i 17 sati, jer postoje neke tvrdnje da nam je prag tolerancije na bol tada najveći.

Pustite dlačice da rastu bar dvije do tri nedelje prije nego odete na depilaciju. Takođe, ne izlažite kožu suncu 24 sata prije i poslije tretmana. Piling bikini linije uradite dan prije depilacije. Predio namažite i bebi uljem da biste omekšali folikule dlake.

Ukoliko ste baš nervozni zbog tretmana možete da popijete aspirin ili brufen sat vremena prije depilacije kako biste umanjili osećaj boli. U salonu obavezno kažite ako koristite neke ljekove.

Puna dva dana nakon depilacije obavezno izbjegavajte velike treninge, znojenje i usku odjeću jer to može da dovede do nastanka bubuljica, naročito kada je kombinacija znoja i sintetičke odjeće u pitanju.


Haber.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kupku za opuštanje  za glatku i meku kožu

RECEPT
DANA

Frape Royal

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.