Povećanje usana hijaluronom - da li je zdravo, cijena, koliko često raditi?

Postupak starenja kože lica, a samim tim i kože čitavog tijela počinje sa navršenih 30 godina života, mada prema najnovijim studijama taj period se pomjera i pet godina ranije. Neadekvatna njega kože, izlaganje suncu, solarijumu i vjetru ili pak hormonski disbalans mogu samo ubrzati proces starenja. Da li je hijaluron dobar i da li može potpomoći podmlađivanju kože biće odgovoreno u ovom tekstu.

Povećanje usana hijaluronom - da li je zdravo, cijena, koliko često raditi?

Da li je hijaluron dobar i zdrav?

Hijaluronska kiselina (HA) postojeća je komponenta u građi organizma svake osobe. Zapravo, hijaluron se izvorno nalazi u organizmu. Uslijed starenja količina hijalurona se smanjuje, a taj gubitak se može nadomijestiti vještačkim putem, odnosno tretmanima. Zapravo, hijaluron nije štetan, upravo zbog toga nema potrebe za brigom. Naravno, treba voditi računa o kvalitetu proizvoda (filera) i odabiru stručnjaka koji sprovodi tretman.

Nastanak bora

Hijaluron ima sposobnost vezivanja molekula vode za sebe i na taj način održava kožu elastičnom, zdravom i zategnutom. Ukoliko se količina hijalurona u organizmu smanji, logično je da će i manja količina vode biti vezana. Na mjestima koja su oskudna hijaluronom dolazi do promjena, odnosno do bora. Bore su, na prvi pogled, udubljenja u koži, nastale smanjenjem količine vode. Najčešće se javljaju oko očiju (slepočnice i podočnjaci), oko nosne i čeone kosti, na usnama i deholteu.

Proces povećanja usana hijaluronom

Najčešći vid upotrebe hijalurona u današnjoj estetskoj hirurgiji i kozmetičkim salonima jeste povećavanje usana hijaluronom. Predio oko usana, uslijed čestih pokreta, dehidratacije izazvane spoljnim efektima, upotrebi šminke i sl. bivaju najpodložniji stvaranju bora. Povećavanje usana hijaluronom izazvaće podmlađivanje i osvježavanje izgleda. Tretman je potpuno bezopasan, mada i nešto skuplji, jer cijena nije baš za svačiji džep. Najprije je potrebno obaviti pregled bora oko usana i utvrditi vrstu bora. Nakon toga odmah se otpočinje sa tretmanom. Prvo će se upotrebiti lokalni anestetik, obično u vidu kreme, koji bi učinio da tretman bude potpuno bezbolan. Nakon toga, otpočinje se ubrizgavanje hijalurona sa izuzetno tankim iglama. Ubrizgavanje se obavlja prvo sa jedne, a nakon toga simetrično i sa druge strane gornje usne. Ukoliko je potrebno tretmanom obuhvatiti i donju usnu, svakako možete na istom tretmanu i to obaviti. Tretman je bezbolan, bezopasan, a hijaluron je prirodna supstanca, koju fizičkim putem unosite u organizam i nadomještavate gubitak. Na taj način čineći benefit sebi, osvježavate i podmlađujete svoju kožu.

Koliko koštaju hijaluronski fileri - cijena

Kao što smo spomenuli, kada su u pitanju hijaluronski fileri, cijena zavisi od klinike do klinike, kao i od količine i kvaliteta korišćenog materijala. Inače se cijena hijaluronskih filera za usne obično kreće od 10.000 do 30.000 dinara (100 do 300 eur). Pored pomenutih faktora, na cijenu hijaluronskih filera utiču i:

  1. Proces proizvodnje: proizvodnja hijaluronskih filera zahtijeva preciznu i skupu tehnologiju, što utiče na cijenu finalnog proizvoda
  2. Iskustvo i kvalifikacije ljekara: Hijaluronske filere za usne treba da ubrizgava samo stručnjak koji je adekvatno edukovan i ima iskustvo iz oblasti estetske medicine
  3. Troškovi klinike: Klinike imaju svoje troškove koji se odnose na opremu, rentu, osoblje i druge stvari, što takođe utiče na cijenu hijaluronskih filera

Intervali između tretmana

S obzirom na to da je hijaluron prirodna supstanca, koju je potrebno obnavljati, pa iako je unijeta „vještačkim putem“ biće podložna metabolizmu vašeg organizma. Zapravo, odmah po unošenju u organizam hijaluron vrši svoju funkciju vezivanja vode, ali ima i svoj vijek trajanja. Tretman je potrebno ponoviti u intervalu od 6 do 8 mjeseci. Praktično, u tom periodu sav hijaluron biva razgrađen i potrebno je isti obnoviti. Ukoliko osoba koristi mezoterapiju lica, tretman je potrebno i češće ponavljati. Razlog tome, oklagije za izazivanje bolje cirkulacije lica razbijaju hijaluron, pa je njegov životni vijek u takvim okolnostima kraći.

Da zaključimo…

Kao zaključak se izvesti da je upotreba hijalurona zdrava i bezbjedna po vaše zdravlje ukoliko se koriste provjereni proizvodi i ukoliko tretman sprovode provjereni stručnjaci. Još jednom, hijaluron je supstanca izvorno nastanjena u svakom organizmu, ali uslijed procesa starenja postepeno se gubi. Upravo iz tih razloga tretmanima unosimo hijaluron na željena mjesta i na taj način osvježavamo i zatežemo kožu. Povećanje usana hijaluronom usloviće popunjavanje usana, eliminisanje bora, a vaš izgled zablistaće u punom sjaju. 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.