BMR (Basal Metabolic Rate) kalkulator

Bazalni metabolizam ili BMR(Basal Metabolic Rate) predstavlja minimum potrebne energije za dnevno održavanje osnovnih tjelesnih funkcija kod osobe koja nema fizickih aktivnosti, dakle odmara se. Energija se koristi bez obzira šta radili, čak i kada spavamo trošimo energiju. BMR kalkulator će izračunati Vaš bazalni metabolizam, broj kalorija koje bi izgorjeli ako bi ostali u krevetu cijeli dan.

Težina
kg
Visina
cm
Starost
god.
Pol

Kako funkcioniše

BMR formula koristi varijable visina, težina, godine i pol za izračunavanje bazalnog metabolizma. Ovo je tačniji metod od izračunavanja kalorijske potrebe na temelju samo tjelesne težine. Mršavo tijelo treba više kalorija nego one manje mršavo. Zato, ova jednačina će biti tačna u svim slučajevima, kod vrlo mišićavih (podcijeniće kalorijske potrebe) i debelih ljudi (precijeniće kalorijske potrebe).

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.