Traka za trčanje – za zdravlje i dobru energiju

Kretanje je neophodni dio prirodnog stanja čovjeka, potrebno za normalan život, rad, zdravlje. Ali je i te kako ugroženo savremenim načinom življenja, u kome posao i svakodnevne obaveze uzimaju previše vremena. Ovdje preporučujemo jedno dobro rješenje.

Nabavite traku za trčanje i ona će riješiti dobar dio vaših problema zbog fizičke neaktivnosti. A tu je, kraj vas, možete vježbati kad vam to najviše odgovara, bez obzira na vremenske uslove, u udobnosti vašeg doma. Uz muziku, televiziju, čak i knjigu dok polako hodate.

Traka za trčanje – za zdravlje i dobru energiju

Posljedice fizičke neaktivnosti

Imajte u vidu da nedostatak fizičke aktivnosti postaje hronični problem. Brojna radna mjesta podrazumijevaju sjedenje, najveći dio dana ode na posao, a odmaranje obično podrazumijeva neaktivnost, mirovanje. To svakako prija poslije napornog dana, ali potrebna je i aktivna relaksacija i vježbanje. Time se umnogome mogu neutralisati negativni efekti sjedenja i opuštenosti.

Ako nema fizičke aktivnosti onda slabe mišići, srce i kardiovaskularni sistem, raste višak kilograma, nivo holesterola, remeti se normalan krvni pritisak, nema dovoljno ni fizičke ni mentalne energije, pada raspoloženje i remeti se normalno spavanje.

Zvuči dovoljno prijeteći, a stvarno jeste tako, i mora se preduzeti nešto da se pokrenete. Dovoljno je naći vremena za šetnju, malo brži hod, trčanje ako odgovara vašem organizmu. I traka za trčanje.

Za koristi i zadovoljstvo koje vam donosi traka za trčanje cijena nije velika, a trošak je opravdan. Za povoljnu nabavku iskoristite akcijske popuste, prodajne kampanje, plaćanje na rate.

Pogodnosti trake za trčanje

Traku za trčanje možete podešavati kako vama najviše odgovara. Možete mijenjati brzinu, podesiti nagib, pratiti podatke o ostvarenim efektima. Samo je donekle opravdano reći da je traka zamjena za trčanje u prirodi. I to samo onda kada je riječ o pravoj prirodi, u kojoj se slobodno krećete, na čistom vazduhu. Ne i kad trčite ulicama, uz gužvu automobila, pješaka, biciklista.

Trčanje na traci je istinsko zadovoljstvo i odlična vježba za kondiciju i zdravlje. I ima svojih prednosti. Da nema, ne bi bila u svakom kraju svijeta, u teretanama, velnes i fitnes centrima, hotelima, kućama… Mnogi se odlučuju da je imaju u svom domu radi lakše organizacije i svakodnevne upotrebe, jer omogućava da vježbate i kad vam se ne izlazi napolje. Naročito kad je vrijeme kišno ili kad je zima.

Dodatne pogodnosti su što novije trake za trčanje imaju različite dodatne funkcije, programe treninga, virtuelne staze, monitore koji pokazuju otkucaje srca, brojače potrošenih kalorija. Pri korišćenju podešavate trening, možete simulirati trčanje uz uzbrdicu, hodati sporije, ubrzavati hod. Pritom ste bezbjedni jer su vam uvijek na raspolaganju držači na traci.

Trake za trčanje se izrađuju od kvalitenog materijala, a dizajnirane su tako da zadovolje estetske potrebe radi boljeg uklapanja u kućni ambijent.

Konkurencija među proizvođačima čini da česte akcijske prodaje traka za trčanje cijenu smanjuju i za pola, tako da je to prilika da kupite novu, a uvijek možete izabrati polovnu, iz velike ponude korišćenih, ali sasvim funkcionalnih traka za trčanje.

Zdravstveni efekti

Traka za trčanje je korisna sprava za održavanje opšteg zdravlja vašeg organizma, sticanje i održavanje dobre kondicije i nove energije. 

Ako smatrate da imate višak kilograma može pomoći da liniju dovedete u sklad. Postajete snažniji, spremniji i za fizičke i za mentalne napore.

Brzo hodanje i trčanje pomaže u smanjenju rizika od bolesti srca i krvnih sudova, poboljšava kapacitet pluća i ubrzava cirkulaciju. Redovnim vježbanjem možete uticati na regulisanje krvnog pritiska, na nivo šećera u krvi i smanjiti rizik od dijabetesa.

Uz sve korisne efekte vodite računa da ne pretjerate. Uz procjenu vašeg ljekara i njegove savjete preduzmite onoliko fizičke aktivnosti koliko to odgovara vašem organizmu.

Kako se ponašati na traci

Iako je traka za trčanje uglavnom bezbjedna sprava koju koristite u kućnom okruženju, povedite računa na nekom nepažnjom i neopreznošću ne izazovete povređivanje.

Gledajte naprijed, hodajte polako opuštenih ruku, a kad trčite ruke su uz grudi. Ako je trening pojačan i treba vam dodatna sugurnost, držite ruke na držačima.

Nemojte prelaziti u zadnji dio trake jer prijeti opasnost da se malo opustite i skliznete sa trake. To može biti i pad sa posljedicama koje ne znači da će uvijek biti bezazlene.

U početnoj fazi vježbanja, dok se ne naviknete, držite se za držače kod ste na traci, a kad silazite takođe se pridržite za nešto jer možete osjetiti trenutnu vrtoglavicu. Ni kasnije, kad se već osjećate sigurnim na traci, nemojte skočiti sa nje dok je u pokretu. Ta nagla promjena kretanja može izazvati nestabilnost pa čak i pad. 

Preporučuje se da sa trake silazite kad traka stane. I kad završite vježbanje da isključite traku za trčanje.

Sa trakom za trčanje, vašim kućnim trenerom i prijateljem naklonjenim vašem dobrom izgledu, bićete uvijek u dobroj formi, bolje raspoloženi i zdraviji. Samo redovno vježbajte, sa mjerom i uživanjem.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.