Evo zašto je zumba odličan fitnes izbor!

Ovim vrlo popularnim i zabavnim načinom vježbanja smanjuje se potkožno masno tkivo, jača se muskulatura, poboljšava koordinacija, ali i raspoloženje. Upoznajte se sa zumbom!

Evo zašto je zumba odličan fitnes izbor!

Zumba, već neko vrijeme popularni fitnes program, do SAD-a je došao iz Kolumbije i odmah stekao popularnost jer efikasno vježbanje čini zabavnim i opuštenim. Kombinujući brze i spore ritmove popularne muzike različitih žanrova, zumba spaja kvalitetne vježbe s elementima sambe, rumbe, salse, hip-hopa i ostalih plesova. Konačni proizvod je spoj dinamične vježbe i elemenata latinoameričkih plesova, zbog kojeg se više osjećate kao da ste na dobroj zabavi umjesto u dosadnoj teretani.

Čas zumba fitnessa traje 55 minuta. Započinje zagrijavanjem gdje se koriste osnovni koraci iz različitih plesova. Slijedi dio tokom kojeg se postepeno različitim kombinacijama osnovnih koraka i ritmova podiže intenzitet vježbanja te prelazi iz jedne vrste plesa u drugu. Nakon „kardio“ dijela slijedi tzv. cool down (smirivanje intenziteta) te istezanje ili vježbe snage.

Uz skladno tijelo i dobru kondiciju, glavni cilj zumbe je upravo zabava. Zabavni ritmovi, jednostavni plesni koraci i vesela atmosfera ljudima stvaraju želju da dolaze na treninge, da budu uporni i vježbaju u kontinuitetu. Osim toga, zumba je namijenjena svim uzrastima, bez obzira na plesno iskustvo, kondiciju ili pol.

Zašto je zumba fitnes dobar?

Zumba fitnes, dobar je jer uz vježbe praćene ritmičkim pokretima tijela, istovremeno pojačava i formira kondiciju, uspostavlja dobar i uravnotežen srčani ritam, a na taj način i cirkulaciju, zateže mišiće, posebno one u regiji leđa, abdomena i nogu, poboljšava koordinaciju pokreta, ojačava izdržljivost mišića i kičmenog stuba i istovremeno, doprinosi smanjenju stresa jer budi u vama osjećaj za ritam i pokreće pozitivne misli i energiju.

Takođe, s obzirom na to da su treninzi zumba fitnesa izuzetno dinamični i iziskuju dosta uložene energije, fantastični su za sagorijevanje viška kalorija, čak i do 450 kalorija za sat vremena, ali jedino na šta upravo zbog te činjenice treba da obratite pažnju, jeste da sa sobom na ovaj trening obavezno ponesete dovoljnu količinu vode, jer u protivnom veoma lako može doći do dehidracije organizma i prekomjernog zamora.

Evo jedne zumba koreografije koju možete probati u svom domu. Vjerujemo da ćete uživati i već danas se raspitati da  li i u vašem gradu ima zumba treninga.

 

Dodatni savjeti:

Treninzi zumba fitnesa mogu vam biti znatno interesantniji ako ih realizujete u dobrom i prijatnom društvu, recimo sa dobrom prijateljicom.

Za svaki trening obucite se tako da imate maksimalnu pokretljivost jer zumba fitnes to svakako zahtijeva.

Ukoliko imate neke ozbiljnije zdravstvene komplikacije, nemojte započinjati trening prije konsultacije sa svojim ljekarom.

 

 

 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.