Kako da “pregrmite” zimu bez gojenja

Kako da “pregrmite” zimu bez gojenja

Da biste i ove zime bili u izvrsnoj formi i da biste se osjećali dobro, ne morate da držite dijetu. Umjesto toga koristite začine koji će vam pomoći da održite liniju.

Crni biber

Ovo je jedan od onih začina koji se nalazi u svačijoj kuhinji, a može da bude odličan saveznik protiv gomilanja kilograma za vrijeme predstojećih praznika, otkrilo je jedno nedavno istraživanje objavljeno u The Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Cimet

Cimet će vam pomoći da odmorite I regenerišete mišiće nakon nekog velikog napora. Jedno istraživanje objavljeno u Journal of Preventive Medicine pokazalo je da su žene koje su konzumirale kašičicu I po cimeta svaki dan, u periodu od 6 nedjelja, uspjele da umanje bolove u mišićima nakon vježbanja.

Đumbir

Ne samo što će vam umanjiti bolove u stomaku, đumbir će da vam pomogne da se osjećate siti I ujedno da topi kalorije. Pokazalo se das u žene sa viškom kilograma koje su uz doručak pile I čaj od đumbira, jele manje od ispitanica koje nisu pile ovaj čaj.

Vanila

I sam miris vanile može da vam pomogne da kontrolišete želju za slatkišima.

Ispitnice sa prekomjernom težinom koje sui male flaster sa mirisom vanile, za pola su smanjile unos slatkiša, dok su one koje sui imale flastere sa mirisom limuna, recimo, nisu pokazale nikakve promjene u ishrani.

Da ne biste pretjerale sa slatkišima za vrijeme praznika, možete da probate da zapalite svijeću sa mirisom vanile ili možda da koristite parfem sa ovom aromom, savjetuje healthyliving.msn.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.