Maska od jajeta u borbi protiv mitisera

Maska od jajeta u borbi protiv mitisera

Problem sa problematičnom kožom sklonom pojavi bubuljica i mitisera, ponekad može biti tako uporan i naglašen da predstavlja pravi pakao. Pokušavali ste da pronađete pravi način na koji ćete riješiti ovaj problem?

Predlažemo vam jedno jednostavno, a pritom efikasno rješenje. To je maska za liječenje bubuljica, koju možete napraviti i upotrijebiti za samo nekoliko minuta.

Šta vam je potrebno za pripremu i upotrebu ove maske?

Za pripremu ove maske, potrebno vam je:

  • 1 jaje,
  • 1 papirna maramica,
  • nekoliko odgovarajućih posuda.

Način pripreme i upotreba maske

Najprije razbijte jedno jaje i razdvojte bjelance od žumanceta. Nakon što ste to uradili, bjelance umutite, ali tek toliko da ono postane fino razmazito i da pritom zadrži prozirnu i tek fino pjenastu teksturu. Tako umućeno bjelance, u ravnomjernom i tankom sloju nanesite na kožu lica.

Zatim, papirnu maramicu iscjepkajte tako da jedan iscjepkan komad možete zalijepiti na čelo, drugi komad na bradu, treći komad na nos i četvrti i peti komad na obraze. Zalijepite komade maramice preko bjelanceta na pomenute regije kože lica. Ukoliko vam je ostalo još umućenog bjelanceta, dodatno ga nanesite ravnomjerno na lice preko zalijepljene papirne maramice.

Sačekajte da vaša maska od bjelanceta djeluje onoliko koliko je potrebno da se komadi maramice potpuno osuše. Nakon toga, jedan po jedan komad papirne maramice brzim i preciznim pokretima odlijepite sa lica. Osjetićete blago peckanje na koži u trenutku kada se komadi maramice budu odljepljivali sa površine lica. Može se dogoditi i da vam koža bude blago crvena. To ne treba da vas zabrine jer je samo trenutna i potpuno normalna reakcija kože.

Nakon toga, umutite žumance koje vam je preostalo nakon upotrebe jajeta i njime namažite kožu cijelog lica u tankom i ravnomjernom sloju. Sačekajte da žumance djeluje oko 5 minuta na kožu, a zatim se umijte što obilnije najprije što toplijom, a zatim i hladnom vodom.

Na koji način djeluje ova maska

Bjelance ima osobinu da neutrališe prisustvo masnoća i nečistoća koje su prisutne u unutrašnjosti vaših pora i koje uzrokuju pojavu bubuljica i mitisera. Uz to, bjelance djeluje i tako što smiruje upalu kože zahvaćene prisustvom bubuljica i tako što zatvara pore.

Sa druge strane, žumance sadrži izobilje hranljivih sastojaka koji jačaju otpornost kože na prisustvo bubuljica i mitisera. Svrha upotrebe papirne maramice je to što na taj način, sa lica možete da skinete znatno veću količinu masnoće i nečistoće sa kože, nego što biste mogli ukoliko bi ste bjelance samo isprali sa lica.

Koliko često je potrebno koristiti ovu masku?

Ovu masku, potrebno je i preporučljivo je koristiti jednom nedjeljno. Nije potrebno češće, a ne preporučuje se rjeđe od toga.

 

lepotica.rs

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.