Nova studija dokazala: savremeni muškaraci ne umiju da čuvaju tajnu i vole da ogovaraju više nego žene

Savremeni muškaraci ne umiju da čuvaju tajnu i vole da ogovaraju više nego žene, pokazala je nova studija.

Nova studija dokazala: savremeni muškaraci ne umiju da čuvaju tajnu i vole da ogovaraju više nego žene

Iako se često smatra da su žene te koje ne mogu da drže "jezik za zubima", istraživači su otkrili da su zapravo muškarci ti koji će prvi razglasiti ono što im je rečeno u povjerenju.

Zahvaljujući tehnologiji i društvenim mrežama, tračare više ne moraju da čekaju da se vide sa svojim prijateljima, već će im povjerenu tajnu odati u periodu od tri sata nakon što im je rečena, pokazala je ova studija. Ima i onih koji ne mogu da čekaju ni toliko - gotovo polovina muškaraca koji su učestvovali u studiji priznali su da će tajnu odati već u narednih nekoliko minuta pošto im je povjerena!
Naravno, nisu svi takvi i nisu samo muškarci tračare. I neke žene će ubrzo rastrubiti ono što su čule, a tajnu će uspjeti da sačuvaju tek nekih tri i po sata.

Britanska studija u kojoj je učestvovalo 2.000 volontera pokazala je da će muškarac u prosjeku tajnu zadržati za sebe oko dva sata i 47 minuta, što je tek nekih 40 minuta manje od onoga koliko će žene izdržati da počnu sa tračarenjem.

Jedan od deset učesnika priznao je da će tajnu koja se tiče nečijeg privatnog života ispričati prvom prilikom, odnosno deset minuta nakon što im je neka inforamcija saopštena.

Uprkos ovakvim rezultatima studije, 92 odsto muškaraca smatraju sebe ljudima od povjerenja i dobrim čuvarima tajne.
Ipak, istraživanje je pokazalo i da muškarci jednostavno ne mogu da ćute kada saznaju da neko od njihovih prijatelja ima aferu, pa će to razglasiti svima čim im se za to ukaže prilika.

Ukoliko ste nekoga slagali, predlažemo da to ne govorite svom prijatelju jer je druga tajna koju muškarci nikako neće uspjeti da zadrže za sebe otkriće da je neko slagao. Jednako interesantna za prepričavanje drugima biće im informacija da neko od njihovih kolega ima aferu na poslu.

Ono što je možda najgore od svega je to da će vašu tajnu, ukoliko ste se povjerili muškarcu tračari, saznati još najmanje petoro drugih ljudi, uključujući njegovu djevojku, prijatelje i kolege sa posla sa kojima se i privatno druži.

Ipak, ono što vjerovatno ne iznenađuje kada se uzmu u obzir rezultati ove studije, muškarci će se češće nego žene posvađati nakon ogovaranja i otkrivanja nečije tajne.

"Ovi rezultati pokazuju da, ukoliko želite da sačuvate neku tajnu, ne bi trebalo da se povjerite muškarcu!", rekao je predstavnik The Fifth Estatea, koji je sproveo istraživanje.

"Fascinantno je da žene godinama unazad važe za tračare i da je aktuelan stereotip da one jedva čekaju da razglase nečiju 'sočnu' tajnu. Ipak, savremeni muškarci definitivno su im žestoka konkurencija kada je rokeč o tračarenju".

 

mondo.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Za posvjetljivanje...

RECEPT
DANA

Lovačke šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.