Najbolje masaže za oporavak tijela

Svima koji zbog pasivnog života osjećaju tegobe stručnjaci preporučuju da redovno masiraju cijelo tijelo, a za brzi i efektni oporavak važno je izabrati masažu koja najviše prija.

Najbolje masaže za oporavak tijela

Uslijed nedostatka slobodnog vremena za rekreaciju, bavljenje sportom, pa čak i za opuštenu šetnju, javljaju se problemi i to prvo u vidu loše cirkulacije. Kasnije zbog pasivnog života mogu da trpe i mišići, zglobovi, kao i na nervni sistem. Upravo zbog toga stručnjaci predlažu da redovno masirate cijelo telo, jer je ovaj tretman jedan od najboljih načina da se relaksirate.

Kako biste brzo i efektno oporavili i dušu i tijelo važno je i da napravite dobar izbor masaže koja će vam najviše prijati.

Masaža sa aromaterapijom

Za sve vrste masaža možemo koristiti aromaterapiju kao ljekoviti dodatak za bolji uspjeh masaže. Kombinacija ulja koja se koristi u tretmanu zavisi od toga šta želimo da postignemo masažom. Ovo je jedan od najboljih načina da se postigne psiho-fizička ravnoteža i da se tijelo oslobodi stresa. Maksimalni rezultati dobijaju se ako se masaža radi sa biljnim i organskim uljima koja sadrže najviše kvalitetnih sastojaka.

* Anticelulit masaža

Osim raznovrsnih kozmetičkih tretmana, sa celofanskim ili drugim pakovanjima za uvijanje od struka do nožnih prstiju u tretmanima protiv celulita uvek se koristi i ručna masaža koja je neophodna za najbolji efekat gotovo svakog anticelulit tretmana. Izvodi se uz pomoć specijalnih krema ili ulja, odgovarajuće kombinacije i losiona (najbolji su oni na bazi bršljana).

Limfna drenaža

U kozmetologiji širom svijeta limfna drenaža je naišla na široku primjenu kod uklanjanja otoka na tijelu, a posebno na nogama.

Limfna drenaža je tip masaže kojom se dreniraju limfni sudovi i spriječava zastoj limfe u organizmu, a posebno se preporučuje onima koji se manje kreću. Pomoću nje tijelo se oslobađa nagomilane tečnosti i tako izbacuje i toksine i štetne supstance. Tehnika se sastoji od laganih pokreta i pritisaka jagodicama prstiju i dlanovima po tokovima limfnih puteva, ka limfnim čvorovima, uvijek sa periferije prema srcu. Prvo se masira koljeno kako bi se oslobodio prolaz limfi, pa zatim skočni zglob koji je pod najvećim otokom. Limfna drenaža preporučuje se i kod skidanja kilograma i celulita, a može da se radi i samo na licu kako bi se oslobodilo podbulosti i natečenih podočnjaka.

Hidro masaža

Ovaj tretman radi se u velikoj kadi sa toplom vodom na temperaruti od 38 do 42 stepena. Pod uticajem tople vode opuštaju se mišići, smiruju bolovi, a spazam popušta. Zatim se na tako pripremljenom tijelu radi masaža toplom vodom pod pritiskom, kroz pokretne elastične cijevi kojima fizioterapeut masira svaki deo tijela, a posebno bolna mjesta ili otoke.

Šijacu masaža

Jedna od drevnih tehnika koja se radi pritiskom na određene tačke na tijelu, slično kao kod akupunkture. Preko energetskih kanala i njihovih glavnih tačaka, vrši se preraspodjela energije u organizmu. Šijacu masaža izvodi se na podu, tako što maser pritiska klijenta prstima, dlanovima, laktovima, koljenima ili stopalima i pritom obazrivo kontroliše jačinu i dubinu pritiska na određene djelove tijela.

Ajurvedska masaža

Tradicionalna indijska masaža koristi drevna znanja kombinovana sa istočnjačkom teorijom energetskih meridijana i sa radom na čakrama, energetskim centrima ljudskog organizma koji su raspoređeni na osnovnim i dominantnim delovima tijela. Izvodi se toplim etarskim uljima razređenim u susamovom baznom ulju.

Masaža čokoladom

Ova masaža, osim što savršeno relaksira, uklanja stres, takođe njeguje kožu tijela, čini je glatkom, elastičnom i sjajnom. Ovaj tretman takođe podstiče i povećanje endorfina (hormona sreće) u organizmu, a mnogi koji su ga isprobali kažu da je doživaljaj potpuno isti kao i kada jedete čokoladu.

Novosti.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.