Tri moćna rješenja protiv znojenja

Sa dolaskom vrućina nemoguće je ne znojiti se više nego inače jer se tako tijelo oslobađa viška toplote.

Tri moćna rješenja protiv znojenja

Znojenje je normalna i zdrava pojava, ali ponekad može da nam izazove probleme i dovede nas u neprijatnu situaciju. U borbi protiv pretjeranog znojenja prirodne smjese često su efikasnije od kozmetičkih preparata.

Ulje crnog kima

Ulje dobijeno hladnim cijeđenjem indijskog crnog kima djelotvorno djeluje protiv bakterija i gljivičnih bolesti, pri čemu pomaže kod pretjeranog znojenja.

Nakon tuširanja ulje namažite po rukama od prstiju do ramena i, naravno, ispod pazuha.

Čaj od žalfije

Od ljekovitih materija kojima obiluje žalfija, u borbi protiv znojenja jak učinak imaju njena žućkasto-zelena eterična ulja, smola i tanin.

Jednu kafenu kašiku listića žalfije prelijte šoljom kipuće vode, ostavite da odstoji par minuta, procijedite i popijte. Ovaj čaj djeluje kao prirodno sredstvo kod prekomjernog znojenja, a jedno je od najboljih sredstava protiv noćnog znojenja. Za vidljive rezultate čaj je potrebno piti dvije nedjelje i to po litru čaja dnevno.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće djeluje kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno njime prebrišete pazuhe. Suvu krpu namočite jabukovim sirćetom i prebrišite površine tijela na kojima se učestalo znojite.

Da biste spriječili znojenje stopala, dva do tri puta nedjeljno napravite kupku s 2 litre tople vode i 75 ml jabukovog sirćeta, stopala natapajte najmanje 15 minuta.

(Telegraf.rs)

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad zagori pasulj...

RECEPT
DANA

Indijaneri

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.