Maska od banane za suvu kožu zimi

Maska od banane za suvu kožu zimi

Zima je tu i polako počinje štetno da djeluje na našu kožu. Onaj ko ima probleme sa suvom kožom, dobro zna koje su posljedice zime na kožu. Ali, sastojci koje imate u svojoj kuhinji mogu da vam pomognu da imate lijepu i njegovanu kožu čak i zimi. Ako imate kombiinovanu ili suvu kožu, odličan izbor za vas je banana. To je voće koje je dostupno cijelu zimu, pa zato je ova maska laka za pravljenje, a efekti od njene primjene će biti vidljivi odmah nakon upotrebe.

Za pripremanje ove maske potrebno vam je:

- 1 banana
- Pola šolje jogurta
- 2 kafene kašičice meda

Prvo izgnječite bananu, a onda polako dodajte jogurt i na kraju med. Smjesu miješajte oko 5 minuta, sve dok se masa ne ujednači, a med se dobro ne razmuti. Takvu masku nanesite na kožu i ostavite da djeluje 15 do 30 minuta, a zatim se dobro umijte.  

Banana ima kiseline koje pomažu da se uklone mrtve ćelije kože, dok je mlijeko i med hidriraju i bore se protiv suvoće vaše kože. Sa ovom maskom, za samo 15 minuta ćete imati nježnu i lijepu kožu i zimi.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.