Kratak vodič kroz Jo Malone mirisni svijet

Piše: Sandra Jojić, Mother.Woman.Queen

Zamislite muškarca koji miriše na najtamniju damask ružu, obavijen izmaglicom drvenaste note kojoj začinsku notu daje karanfilić, a dozu dekadencije miris praline... a onda na površinu izbije bogata ručno skupljena smola sa miro drveta iz Namibije, pomešana sa toplom notom badema i bogatim vanila notama tonka zrna... Eksplozija mirisa, uzvišeno i očaravajuće, magnetski privlačno.. dekadentno, bogato. Ne postoje reči kojima mogu dočarati savršenstvo stavljeno u bočice JO MALONE PARFEMA. 

 

Kratak vodič kroz Jo Malone mirisni svijet

Gore opisanu simpfoniju mirisa dobijete kada kombinujete Velvet Rose & Oud Myrrh & Tonka.


Iako nije vidljiv, parfem je jedna potreba, koja mora da se prilagođava senzibilitetu osobe, karakteru, izgledu, raspoloženju a i prilici. Kada konstantno koristite jedan parfem, prestajete da ga osećate istim intenzitetom i onda se dešava da ga na kožu nanosite u većoj količini nego obično. Tajna JO Malone parfema je u kombinaciji dva, tri ... To, naravno, nije pod obavezno, ali preporučujem vam da probate. 
 
Budite kreator sopstvenog parfema, dajte svoj lični pečat, umešajte , promešajte, osvežite, omotajte, namamite... Kombinacije su beskonačne. 
 
 
Moj prvi JO MALONE parfem je bio Mimosa & Cardamom (kombinacija zlatne mimoze sa začinskim kardamomom- opojan, topao), a onda sam pronašla Wood Sage & Sea Salt i shvatila da sam to ja!
Moj vapaj za morem je sada bio prisutan konstantno na mojoj koži, podsetio me je na talase, vetrovitu obalu, vazduh ispunjen svežim mirisom morske soli... Izbije pokoji zemljani akord u kombinaciji sa zavodljivom drvenastom notom i notom žalfije. Definitivno me asocira na čisto... ljudi imaju razne definicije čistog. Stavljala sam ga i zimi, onda kada se zaželim mora, ali je parfem ipak više letnji. Sada mi prija i kada ga koristim samog ili kada ga pomešam sa Lime Basil & Mandarin. Ovo je jedan osvežavajući, energetski i živahan parfem koji svakako preporučujem tokom toplih doba, preko dana. Lagano, neopterećujuće, sastavljen od začinskog bosiljka i belog timijana, koji mirisu limete daju jednu posebnu kompoziciju. 
 

 
Jedan stari i jedan novi: Lime Basil & Mandarin.
 

 

A onda sam otkrila da u kolekciji moje jače polovine ima nešto što mogu da kombinujem, a to je neodoljiva Tuberose Angelica (raskošan, očaravajući i topao sa drvenastom primesom ambera u kombinaciji sa veselom kraljicom belog cveća)... 

I nemojte se čuditi ako u kolekciji vašeg muškarca nađete više Jo Malone parfema nego kod vas. Dobra stvar je što su svi oni unisex i što možete ponekad da ukradete neki vanvremenski, elegantan, elektičan kao što je na primer 154...( koji se, po mom mišljenju, odlično kombinuje sa Tuberosom )

Ovde, u principu, nema strogih pravila. Pravilo je jedino:  ono što se vama dopada, to i miksajte. Otkrićete jedan sasvim novi svet. 

Evo ja sam sad otkrila jedan novi, ustvari dva nova i to je ono što ću sledeće da kombinujem - Dark Amber & Ginger Lily Myrrh & Tomka (njega sam vam već spominjala na početku ovog posta, ali u kombinaciji sa Velvet Rose & Oud, kao nešto mast have za neodoljivog muškarca. )

Ta ista Mirrh & Tonka u kombinaciji sa Dark Amber & Ginger Lily daje jednu totalno novu dimenziju autentičnosti, ono kada hoću da se osećam glamurozno, zadivljujuće a u isto vreme smirujuće... za neke ekskluzivne prilike, za veče. Dark Amber & Ginger Lily je kompozicija crnog kardamoma, đumbira, vodenog ljiljana obogaćenih sa crnom orhidejom i amberom, a u donjim notama se pojavljuje Kjara, drvo koje je jako retko i teško se pronalazi. To je sastojak koji je neverovatno cenjen u kodo ceremoniji- japanskoj umetnosti razumevanja mirisa... 

Jo Malone u svojoj kolekciji krije i retke čajeve koji su toliko dragoceni da ih je šteta popiti, pretočeni su u bočice parfema...Tu je i asortiman HOME koji je zapravo i osnova u nastanku JO MALONE brenda. Sve je krenulo od kreacija mirišljavih sveća. O tome ću vam neki drugi put, kada se malo bolje upoznam sa tim. 

Pored parfema (kolonjskih voda), tu su Bath Oil, Body Creme, Body & Hand Wash. Kolinjske vode imate upakovanjima od 100 ml, 30ml i 50ml.

 Mother.Woman.Queen

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.