Naslovna » Ljepota » Kosa

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Prijava
Korisnik (username):
Lozinka (password):
Zapamti me na ovom racunaru

  
Registracija
Korisnik (username):
Lozinka (password):
E-mail:
Komentari :
1

Sve što ste htjeli da znate on nijansiranju kose

Piše : Duška, frizerski salon Pelos (Podgorica)

Ako niste spremni promijeniti boju kose, a želite osvježiti izgled, pramenovi su idealno rješenje za vas. Mnoge se od nas odlučuju za pramenove i zbog toga što su jako zahvalni za održavanje. Stavljaju se na svaka tri do četiri mjeseca.

Od kontrasta do 'sunca u kosi'

Što se tiče boja ove sezone preovladale su crvene nijanse, koje se kombinuju sa čokoladnim i ljubičastim tonovima. Moderni su pramenovi u zlatnoj i karamel nijansi, kao i kestenjasti, bebi i pepeljasto plavi.
Ako želite diskretniju promjenu idealan izbor bio bi “sunce u kosi”, odnosno da izvučete samo za nijansu svjetlije pramenove od prirodne boje kose. Možete tonirati i samo krajeve, a da biste osvježili look dovoljno je da izvučete i nekoliko pramenčića.

Ukoliko želite diskretnu promjenu, kosu nijansirajte prirodnim i toplim tonovima. Na smeđoj kosi najljepše pristaju bakarni, zlatni ili karamel tonovi. Na plavoj kosi izbor može da bude boja lješnika ili neka od crvenkastih nijansi, dok tamnoj najbolje pristaju pramenovi u boji meda, karamele ili zlata.

Kakve pramenove odabrati?

Za početak je najvažnije da pramenove uskladite sa oblikom frizure. Na asimetričnim frizurama, koje su IN ove sezone, izvlače se i asimetrični pramenovi. Bob oblici idealni su za niajnsiranje, odnosno bojanje kose u tri tona, na primjer, izrastak je u boji čokolade, srednji dio u tamno-plavoj, a vrhovi u svijetlo-plavoj nijansi.

Moderno je i bojanje kose u dvije boje, gornji dio u tamniju nijansu, a donji u svijetliju ili obrnuto. Ove sezone ne postoje posebna pravila kada su pramenovi u pitanju. Nose se i široki i uski, bez obzira na dužinu kose.  Nijansiranjem vlasi možete da osvježite kosu, ali pri tom da ne promijenite osnovnu boju. Ova tehnika radi se širim češljem ili izvlačenjem sitnih pramenova na foliju.

  • Facebook komentari
  • Ostali komentari
Registrujte se da biste dodali kometar.
Senada Kulenović Hodžić
17. Mart 2012. u 22:23:16
Izbrisi ovaj komentar
prelijepo
Izdvajamo iz galerija

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Savjet
DANA
Recept
DANA
Pretraga
  
Kalkulatori
BMI Body Mass Index kalkulator
BMR Basal Metabolic Rate kalkulator
Kalkulator plodnih dana
Anketa
Koja vam je najdraža rubrika na našem portalu?
O NAMA
Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)
PRATITE NAS NA
OSTALI SADRŽAJI
KONTAKT
© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.