Iznenadjujuće za šta sve u domaćinstvu može da vam posluži pivo!

Osim što u hladnom pivu možete uživati onako kako već volite da uživate, dobro je uvijek ga imati u frižideru iz nekoliko razloga koje ćemo vam otkriti ovom prilikom.

Pivoljupcima ne treba posebno naglašavati sve čari piva, ali jeste li znali da pivo može poslužiti i u nekim drugim situacijama?

Iznenadjujuće za šta sve u domaćinstvu može da vam posluži pivo!

Zašto je uvijek dobro imati pivo u frižideru, ne samo da biste ga popili

Riješite se voćnih mušica

Sigurno ste se u kuhinji susreli s onim dosadnim malim mušicama kojih se teško riješiti. Pogotovo u ljetnim danima. Mogu se pojaviti zbog voća ili zbog neke biljke koja vene. Sve u svemu, voćne mušice vole pivo, zato isprobajte ovo: sipajte malo piva u čašu, odstranite jedan ugao kese za zamrzavanje i stavite ga u čašu. Ostatak kese namjestite oko čaše i osigurajte gumicom. Mušice neće moći da odoli mirisnoj tećnosti, a vi zatim možete sve zajedno da bacite.

Lijek za braon 'fleke' na travnjaku

Kiselina iz piva ubiće kukce štetočine, a ostali sastojci pomoći će travi da se oporavi i brže naraste.

Ispolirajte bakrene šerpe

Pivo će vratiti sjaj bakrenim šerpama i posudama. Natopite krpu u pivo i ispolirajte posude. Prvo možete da isprobate na nekoj manjoj površini.

Uklanjanje mrlja

Mrlje na tepihu čest su problem. Za uklanjanje mrlja može vam poslužiti svijetlo pivo. Može vam pomoći i malo sode bikarbone u početku. Nakon što je mrlja uklonjena, nanesite neko sredstvo kako bi se riješili neugodnog mirisa.

Kuvanje riže

Ako riži želite dati poseban ukus, kuvajte je u pivu.

Mariniranje mesa i gljiva

Pivo ima kiselost koja će smekšati hranu. Osim toga, puno je boljeg ukusa od sirćeta.

Riješite se puževa

Puževi mogu učiniti puno štete u vrtu. Sipajte malo piva u teglu. Teglu zakopajte u zemlju tako da malo viri iznad površine. Puževe će privući miris piva, približiće se i upasti u teglu.

Hrana za kosu

Vitamin B i prirodni šećer u pivu kosi će dati sjaj, a djeluje i kao prirodan losion koji povećava elastičnost i vitalnost. Sipajte pivo u čašu i pustite da dostigne sobnu temperaturu. Našamponirajte kosu i isperite je vodom. Prelijte pivo po kosi i dobro ga utrljajte. Isperite hladnom vodom.

Oživite drveni namještaj

Ako bi vašem drvenom namještaju dobro došlo malo sjaja, natopite krpicu od mikrofibera u pivo i nježno utrljajte u drvo. Drvo će postati sjajnije i vratiće mu se boja.

Riješite se osa

U blizini mjesta gdje roštiljate stavite nekoliko zdjela s pivom. Ose će navaliti na zdjele, a ne na vas i vašu hranu.

Kupka za stopala

Umornim i bolnim nogama priuštite kupku od piva. Možete da birate želite li toplu ili hladnu kupku, svejedno je.

Izvor: magazin.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bubuljice i aspirin

RECEPT
DANA

Džem od jagoda

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.