Kako da uredite enterijer porodičnim fotografijama

Fotografije sa vaših putovanja, djeca kada su bili bebe, porodične slike sa raznih proslava, ne moraju više biti samo ikonica za folder u kome čuvate svoje uspomene. Fotografije koje predstavljaju različita sjećanja sada mogu postati prava dekoracija vašeg enterijera. Digitalna štampa na platnu pruža vam mogućnost da svoje uspomene pretvorite u upečatljiv detalj i ukrasite svoje zidove na najbolji mogući način.

Kako da uredite enterijer porodičnim fotografijama

Kolaži fotografija

Ako ne možete da se odlučite koja bi to fotografija najbolje opisivala vašu porodicu, digitalna štampa na platnu omogućava i pravljenje različitih kolaža. To će sigurno izgledati mnogo urednije i preglednije od prostog kačenja na tablu od plute što može i uništiti vaše slike. Digitalna štampa na platnu bolja je i od prostog uramljivanja, jer nećete morati da se previše trudite sa nalaženjem raznih ramova i uklapanjem njihovih boja u ostale nijanse enterijera, a dobar je izbor i za one koji vole kolaže sastavljene od fotografija postavljenih ukoso ili u različitim smjerovima.

Tako kolaži mogu u potpunosti, primjera radi, zamijeniti neke stare i demode umjetničke slike u dnevnoj sobi, kreirajući toplu porodičnu atmosferu doma.

Fotografije većeg formata

Isto važi i za fotografije većeg formata – digitalna štampa na platnu pruža mogućnost izrade slika koje posebno volite i u nešto većim formatima. Tako fotografije sa različith putovanja više ne moraju biti cover slike na društvenim mrežama, već u potpunosti mogu preuzeti ulogu zidnog ukrasa. Ove fotografije se, kada je digitalna štampa na platnu u pitanju, veoma lako mogu izraditi u raznim dimenzijama, i dobro izgledaju kada su postavljene uz kolaže, dajući odličan kontrast njihovom mnoštvu detalja. Na taj način ćete omiljene uspomene uvijek imati pred očima u svom domu.

Slike iz djelova

Dobar izbor predstavlja i digitalna štampa na platnu slika, ali u djelovima, minimalno odvojenim, što daje odličnu dinamiku prostoru koji bi izgledao previše strogo pri postavljanju samo jedne fotografije velikih dimenzija na zid. Razmislite koji motiv biste voljeli da na ovaj način razložite na sastavne elemente – neka to bude neki krupniji detalj, na primjer lice ili djelić određene panorame sa putovanja – i postavite ovu originalnu zidnu dekoraciju vodoravno na potpuno prazan zid ili pak iznad trosjeda u dnevnoj sobi.

Različiti filteri i uređenje fotografija

Vaše fotografije mogu se provući kroz različite filtere i na taj način urediti i obratiti, te digitalna štampa na platnu raznih slika ne mora predstavljati samo obične fotografije, već one koje su samo podloga za različite boje. Tako možete portrete stilizovati u maniru Endija Varhola, te dobiti prave pop–art slike u svom domu, na kojima neće biti Merilin Monro zvijezda, već vi ili neko od članova porodice. Jake i zagasite boje koje ovaj stil podrazumijeva najbolje će izraziti digitalna štampa na platnu kako u manjim, tako i većim formatima, ali pri ovom izboru budite pažljivi kada su u pitanju boje zidova koji će biti pozadina ovim slikama. Neutralnije boje poput krem ili bledožute dobro će se uklopiti uz upečatljivost pop – arta, dok jarke boje zidova sa ovako efektnim detaljima mogu biti previše za prostor. Digitalna štampa na platnu će i na ovaj, originalan način, učiniti da vaše uspomene zablistaju novim sjajem.

 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.