Prirodni šampon za jačanje vlasišta

Žene često vole da kupuju različite skupe preparate za njegu tijela, ali sam iz ličnog iskustva shvatila da oni i nisu tako dobri. Ponekad neki prirodni preparati, napravljeni kod kuće mogu biti od veće koristi.

Prirodni šampon za jačanje vlasišta

Nakon poroda imala sam veliki problem sa peruti u kosi. Vlasište je bilo toliko osjetljivo da su se počele stvarati krastice i na istom mjestu mi je počela opadati kosa. Ovaj problem mi se često javljao na proljeće, kao reakcija na prvo proljetno sunce, a nakon poroda kosa je dosta osjetljiva i slaba. Probala sam različite preparate koji nikako nisu pomagali nego čak i više produbljivali problem. Saznala sam za jedan prirodni recept ali sam prethodno otišla kod dermatologa. Dermatolog mi je preporučio različite šampone ali kada sam mu  spomenula prirodni šampon oduševio se sastojcima. Pored ljekovitih kupovnih šampona, preporučio mi je da koristim i ovaj prirodni. 

Recept:

 • 1l bilo kojeg blažeg šampona za bebe
 • vodeni rastvor Pantenola 100 ml
 • Jedna bočica kapi od koprive – 30ml
 • Bočica AD uljanih kapi

Sve sastojke dobro umiješate u jednu veću bocu. Nakon toga možete šampon podijeliti u više manjih bočica, ukoliko vam je tako lakše koristiti. Ovaj šampon može trajati i oko pola godine, ali ćete ga sigurno brzo potrošiti jer će se svima u kući mnogo svidjeti. Doktor  mi je preporučio da ovim šamponom perem kosu 2 puta sedmično. Koristila sam ga nekoliko mjeseci i situacija se od tada zaista i popravila. Više ne koristim nikakve jake šampone za kosu, nego se trudim da kosu njegujem na prirodan način.Ovaj šampon je vitaminska bomba kako za kosu tako i za kožu. Pantenol koji ima vitamin B5 stimuliše regerativni proces, AD kapi regenerišu epitelno tkivo vlasišta, kopriva ubrzava cirkulaciju i podstiče da se vitaminski sastojci ovog šampona brže apsorbuju.

Pored ovog šampona, da bih imala što sjajniju kosu, jer ne koristim regenaratore. Umjesto toga jednom mjesečno koristim i prirodnu masku za kosu.

Maska za kosu sa jajima:

 • 1 jaje
 • Par kašika maslinovog ulja
 • malo limuna
 • jaki čaj od kamiilica ili koprive

Sve sastojke zajedno umutim neposredno prije pranja kose. Rasporedim masku po vlasištu i vrhovima kose. Ukoliko imate dužu kosu, vjerovatno će vam trebati i dupla doza svih sastojaka. Najbolje je masku držati na glavi oko pola sata i zatim isprati običnim šamponom za kosu.

Ovi recepti zaista nisu zahtjevni za spravljanje niti je ove sastojke teško pronaći. Pantenol, kapi koprive i Ad kapi možete pronaći u bilo kojoj apoteci. U šampon ili masku možete dodavati i neka druga ulja kao što je ulje ricinusa, koji je veoma pogodan za jačnje farbane kose. Kosa se u današnje vrijeme tretira na različite načine u frizerskim salonima, dodavanjem različitih gelova, pjena za kosu ili različitih krema. Sve to dodatno uništava kosu i zato je uvijek najbolje što češće ubaciti u vašu ličnu higijenu i prirodne preparate. Moja kosa mi je dokazala da je prirodno ipak najbolje. Zašto ne koristiti blagodeti prirode kada su nam oni lako dostupni, jeftiniji i mnogo efikasniji od dosta skupih gotovih preparata za kosu.

 

Autorka teksta: Željka Rakić

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Za posvjetljivanje...

RECEPT
DANA

Lovačke šnicle

 • Najčitanije

 • Zanimljivo

 • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.