Najbolje domaće sredstvo za čišćenje prozora

Čistimo ih i glancamo, a uvijek nam se čini da ostane još neka mrljica. Prozori su prava muka. Ali, niste još probali sa našim receptom.

Najbolje domaće sredstvo za čišćenje prozora

Čak se ni specijalna sredstva za čišćenje ne pokažu kao pravi majstori za prozore, kako ih predstavljaju. Međutim, najbolje je da se okrenemo našoj kuhinji. Tu nas uvijek čekaju najvernija sredstva za čišćenje. Osnova će nam biti obično sirće.

Sigurno su mnoge domaćice pokušavale sa sirćetom i to relativno uspješno, ali probaćemo ga nadograditi, poboljšati.

Koristite “tajni sastojak” – kukuruzni skrob. A, evo i recepta kako da napravite svoje domaće sredstvo za čišćenje prozora. Sasvim jednostavno.

Pripemite praznu i dobro opranu bocu od nekog prijašnjeg sredstava za čišćenje sa sprejom. Trebaće vam i cjediljka, žica za mućenje, sok od pola limuna, 1 kašika kukuruznog skroba, pola šolje običnog sirćeta i pola šolje vode. I, naravno, stare novine.

Iscijedite limun, procijedite sok kroz cjediljku da se riješite košpica i, eventualnih, komadića limuna. Limunu dodajte sirće i kukuruzni skrob i sve dobro izmiješajte. Smjesu sipajte u bocu i dospite vodu. Promućkajte i vaše sredstavo za čišćenje je spremno.

Uvijek promućkajte prije upotrebe, našpricajte prozore i novinama obrišite prljavštinu.

 

magazin.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.