Evo dokaza da za sreću nije potrebno mnogo!

Sreća je ptica koja živi u svakom od nas! Zašto je tako posebnu i prekrasnu objašnjavati dugim definicijama ili stavljati u kalupe? Ona je mozaik sastavljen od niza komponenti koje su individualne i sami smo kreatori sopstvene sreće.

Evo dokaza da za sreću nije potrebno mnogo!

Danas je njen dan. Potrudite se da budete srećniji na Međunarodni dan sreće!

Za vas smo pripremili kompletnu dozu ’srećne’ inspiracije za danas! Savjete, predloge, pa čak i muzički spot koja će momentalno popraviti vaše raspoloženje!

 1.      Za početak, naspavajte se!

Svi znamo koliko je san bitan dio ciklusa od 24 časa. Tada se organizam obnavlja i prikuplja energiju neophodnu za sljedeći dan. Sedam sati sna je nešto što morate priuštiti sebi SVAKOG dana. Potrudite se da se pred spavanje istegnete, počastite šoljom toplog čaja ili mlijeka, pročitate nekoliko redova.

 2.      Smijte se!

Savjet koji možda zvuči banalno, ali smijeh u stresnim situacijama podstiče naš mozak da se zaista tako i osjeća – opuštenije i sigurnije. Tako da, preduhitrite boru na čelu prvo prislinim, a onda osmijehom koji postaje iskren kada uvidite koliko su svakodnevne ’stresne’ situacije zapravo banalne.

 3.      Organizujte se!

Pomenuli smo da je sreća mozaik sastavljen od gomile malih stvari. Sve male stvari grupišite u ’to-do’ liste! Uz prvu jutarnju kafu napravite listu obaveza koje vas očekuju tog dana i pretvorite obaveze u ciljeve. Svaki ispunjeni cilj,  svaka prekrižena stavka sa liste znači ispravno planirano vrijeme i manje stresa ukoliko nešto zaboravite!

4.      Dobro djelo

Napomenućemo vas da i ’Dobro jutro’ sa osmijehom spada u ovu sferu! Iznenadite drage osobe izletom, omiljenim kolačima, filmskim maratonom, sitnicama koje život znače.

A svakog dana učinite dobro djelo i sebi. Spremite sebi omiljenu kafu, pogledajte seriju, drijemajte popodne – mali impulsi za ogromni priliv sreće.

5.      Neka vam pravilo 50-10 postane obaveza!

Kada ste na poslu, na 50 minuta aktivnog rada nagradite sebe sa 10 minuta odmora i skretanja misli sa posla i računara. Prošetajte po kancelariji, pogledajte kroz prozor, istegnite se, pospremite radni sto, recite nekom da ga volite – 10 kvalitetnih minuta!

 6.      Čitajte!

Čitanjem usvajamo nova znanja, nova znanja bude inspiraciju, inspiracija vodi ka realizovanju ciljeva, svaki savladani cilj je nova doza sreće. Isključite računar dva sata prije spavanja, uzmite knjigu, počastite sebe dozom lijepih riječi i probudićete se bolji!

 7.      Sakupite oko sebe pozitivne ljude!

Oni koji vam daju vjetar u leđa, kojima vjerujete, koji su uvijek tu za vas, sa kojima ste kompletni. Porodica i prijatelji. Izdvojite one prave, a pravi su oni na koje ste pomislili upravo dok čitate ovu rečenicu!

 8.      Naučite nešto novo!

Nikada nije kasno da krenete na kurs jezika, plesa, šivenja ili bilo koje sitnice koja vas ispunjava. To će biti samo još jedan ispunjeni cilj više od kog dobijamo ogromnu dozu sreće, hrabrosti i samopouzdanja.

 9.      Samopouzdanje!

Neka ’Ja to mogu!’ bude vaša svakodnevna mantra. Svaki put kada pomislite da ne možete, kada poželite da odustanete, kada vas stresne okolnosti poklope, pogledajte se u ogledalo i recite – ’Ja to mogu!’. Jer možete!

 10.  Hranite se!

Znamo da hrana ima izuzetno jak uticaj na nas – kada smo gladni postajemo nervozni, dekoncentrisani i neraspoloženi. Zdravi doručak je pravilo i obaveza, a ostale obroke prilagodite svojim potrebama! Poslije tople kupke i kvalitetnog obroka, svaka stresna situacija postaje manje stresna, zar ne?

 11.  Isključite televizor!

Učinite to baš sada i izađite napolje! Šetnja u prirodi, šetnja kroz grad, šoping – pokret!

 

Pripremila: Irena Bajčeta

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Za posvjetljivanje...

RECEPT
DANA

Lovačke šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.