Titula najuspješnije poslovne žene u Crnoj Gori pripala Ani Nives Radović

Svečana dodjela nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award održana je 27. septembra 2018. godine, u ekskluzivnom ambijentu hotela Regent Porto Montenegro u Tivtu, u kojem su brojne zvanice, uz degustaciju Veuve Clicquot šampanjca i zvuke saksofona, uživale u programu.

Titula najuspješnije poslovne žene u Crnoj Gori pripala Ani Nives Radović

Titula najuspješnije poslovne žene u Crnoj Gori i prestižna nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award pripala je Ani Nives Radović.

U Crnoj Gori, nominovane su izuzetne žene: Sanja Lekić – vlasnica preduzeća „Alfa Ton Lekić“ i BLT Medical Montenegro, Ana Nives Radović – direktorka Turističke organizacije Kotor i Ivana Jovović – vlasnica fabrike torti i delikatesa „Čarolija“.

 

Nimalo laka odluka o proglašenju najuspješnije žene pripala je stručnom i kompetentnom četvoročlanom žiriju, čiji su članovi bili: Dejana Ponoš – direktorica Arhimed tima; prošlogodišnji nosilac titule najuspješnije žene u Crnoj Gori i ovogodišnja predsjednica žirija; Predrag Leković – član odbora direktora Porto Montenegra; Ana Jovanović – ispred turističke organizacije Podgorica i Jadranko Smokrović – ispred kuće Veuve Clicquot.

Ana Nives Radović direktorka je Turističke organizacije Kotora. Nakon završenih američkih studija 2007. godine, stekla je zvanje diplomiranog ekonomiste menadžmenta, a 2010. diplomiranog pravnika EU prava, kao i magistra ekonomije i finansija. Samostalni biznis iz oblasti konsaltinga pokrenula je 2008. godine, da bi u narednim godinama dio poslovanja obuhvatao i EU projekte.

Projekat Dividing by Zero osnova je za doktorski rad, a posvećen je ukazivanju na neutemeljenost uvođenja nulte kamatne stope i poremećaje na tržištu kapitala, s osvrtom na blockchain. Slikarstvom se bavi od 2004. godine, a sav prihod od prodaje slika daje u humanitarne svrhe.

Objavila je više od 400 analitičkih tekstova u kojima su obrađeni problemi postkrizne globalne ekonomije, koje je koristila kao osnovu da kreira edukativni program za mlade od 16-26 godina kojima je predavala u Hagu i Kopenhagenu. U saradnji sa univerzitetima i institutima od 2013. je predavač u oblastima koje obuhvataju preduzetništvo i finansijsko poslovanje. Sprovela je niz istraživanja vezanih za Blockchain platformu, a 2016. inicirala je ideju konverzije Hilton Honors poena tog hotelskog lanca u digitalni novac. Od 2017. je direktor Turističke organizacije opštine Kotor, zbog čega razvija poseban program edukacije mladih u oblasti unapređenja poslovanja, koji će biti realizovan sa Gimnazijom u Kotoru. Govornik je na TEDx konferenciji u izlaganju nazvanom TecHumanity.

Prestižna Veuve Clicquot Business Woman Award osnovana je 1972. godine u čast izuzetnoj poslovnoj ženi Madame Clicquot, a svake godine dodjeljuje se uspješnim poslovnim ženama širom svijeta. Danas je prestižna Veuve Clicquot Business Woman Award zastupljena u 27 zemalja, a kompanija Energy Star International ovu prestižnu dodjelu već treću godinu zaredom organizuje u Crnoj Gori.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Skratite vrijeme peglanja na pola

RECEPT
DANA

Quesadillas

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.