Svaka zaposlena žena u tašni treba da ima ovih 10 stvari

Svaka od nas u svojoj tašni ima poneke stvarčice za uljepšavanje bez kojih ne može, no ponekad nosimo i čitave kolekcije ruževa, sjajeva i balzama za usne koje nikada ne koristimo. Umjesto da nosimo nepotrebne stvari i otežavamo sebi svakodnevnu rutinu, vrijeme je za proljećno čišćenje i organizaciju nesesera sa stvarčicama koje je uvijek pametno imati sa sobom.

Svaka zaposlena žena u tašni treba da ima ovih 10 stvari

1. Ogledalo
Onaj grozan trenutak kad shvatimo da smo čitav dan provele s razmazanom maskarom ili ružrem na zubima lako je izbjeći kad uz sebe imamo kompaktno ogledalce. Još bolja opcija je kad vam se ogledalo nalazi unutar ambalaže pudera u kamenu kojim usput možete i popraviti masnu T zonu.

2. Vlažne maramice 
Ukoliko ste neprestano u žurbi i ne stižete da pojedete ništa drugo osim sendviča s nogu, sigurno poznajete važnost držanja vlažnih maramica u tašni. Idealne su za dezinfekciju ruku, brzinsko popravljanje šminke, brisanje prašine na kancelarijskom stolu. Odličan trik je kupiti baby vlažne maramice – idealne su za osjetljivu kožu i manje isušuju od običnih.

3. Crveni ruž
U danima kada se osjećate loše, a vjerovatno se to odražava i na vaš izgled, crveni ruž je vaš najbolji prijatelj. Ništa vas ne može tako osvježiti i prebaciti iz casual dnevnog u glamurozni noćni look - poput crvenog ruža. U konzervativnim radnim sredinama birajte nešto blaže nijanse kojima ćete zadržati dozu decentnosti.

4. Balzam za usne
Zaposlene žene su često okupirane mnogim obvezama i zaboravljaju koliko je važno piti vodu tokom cijelog dana  pa već u vrijeme ručka imaju problem s vrlo suvim i dehidriranim usnama. Prva pomoć je dobar balzam za usne. Na kraju, ništa nije gore od osjećaja suvih usana koje zatežu već na pola radnog vremena, a balzama nema nigdje na vidiku.


5. Kapi za oči 
Je li to grof Drakula ili ste to vi - teško je reći nakon osmosatnog gledanja u laptop. Srećom, možete izabrati da ne izgledate kao vampir ako u tašnu mudro spakujete i kapi za oči, koje umanjuju crvenilo beonjača. Odmah ćete izgledati svježije i odmornije.

6. Dezodorans i mali parfem

Današnje perspektivne i ambiciozne žene žive u svijetu gdje ih posao može zadržati u odjeći za posao od ranog jutra do kasnih večernjih sati. Dezodorans i putno izdanje omiljenog parfema idealan su dodatak vašem neseseru jer će vas osvježiti u sekundi.

7. Turpija
Nažalost, nokat ne bira kada će se slomiti, no jedno je sigurno: to će se dogoditi u najgorem mogućem trenutku a ako ste posebno nesrećni, vjerovatno ćete njime poderati i najlonke. Šalu na stranu, turpiju je pametno imati u neseseru, pogotovo ako imate duge nokte. 

8. Mentol bomboni ili žvake
Za brzinsko osvježavanje daha žvake ili mentol bomboni su rješenje. Čak ako i nemate problem sa zadahom, nikad ne znate kad će vam u obroku biti servirano malo više luka ili začina specifične arome, pa je nakon obroka poželjno osvježiti dah, pogotovo ako radite posao koji zahtijeva komunikaciju s drugim ljudima.

9. Flasteri
Flasteri su ona stvar koju uvijek zaboravimo da stavimo u neseser i kasnije se kajemo zbog ovog propusta. Osim za uobičajene stvari, flasteri su ženama posebno važni kad se na posao odvažimo da obujemo nove cipele ili sandale koje nam se negdje tokom dana počnu neudobno urezivati u nogu. Vjerujte nam na riječ, kad vas počnu žuljati prekrasne, ali neudobne sandale, bićete presrećne što ste spakovale i nekoliko flastera u svoj neseser.

10. Šampon za suvo pranje i četka
Ako imate problem sa kosom koja se pojačano masti, nećete preskočiti ni šampon za suvo pranje koji dolazi kao spasilac u pravom trenutku. Ovo je posebno bitno u proljeće i ljeto kad smo zbog hormonskih promjena skloniji pojačanom maščenju korijena kose, ali i pojačanom znojenju koje lako vizuelno pokvari svaku frizuru.

 

Fashion.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.