Znate li koje su bile mjere "savršene" žene 1912. godine?

Vjerovali ili ne, žene sa velikim grudima, uskim bokovima i dugim nogama nisu uvijek bile ideal kako savršena žena treba da izgleda. Evo šta se smatralo zdravom i lijepom ženom 1912. godine.

Znate li koje su bile mjere "savršene" žene 1912. godine?

Prije stotinak godina sve je bilo drugačije - nije bilo masovne komunikacije Fejsbukom, Titanik je još držao titulu nepotopivog broda (barem do aprila), a savršena žena nije imala savršenu liniju, bar ne onakvu kakvu mi želimo danas. 

Elsie Rebeka Scheel odabrana je među 400 studentkinja na Univerzitetu Kornel, a tadašnji doktor ju je opisao kao primjer zdravlja. Njen indeks tjelesne mase je bio 27, što bi je prema današnjim standardima stavilo u kategoriju prekomjerne težine. 

Visoka 173 centimentra, Elsie je težila 77 kilograma, a svoju titulu savršene žene pripisala je razumnom načinu života: "Jedem šta hoću, kada hoću". Elsie je rijetko doručkovala, a jako je voljela da jede biftek. 

Bavila se košarkom i radila je kao medicinska sestra. Bila je jako popularna zbog titule savršene žene, ali i ona je imala svoje kritičare: kritikovali su je zbog visine, a neki su čak prigovarali i da su joj grudi premale. 

Elsie Rebeka Scheel je živjela od 1888. do 1979. godine.

Časopis Men's Health 2012. godine je savršenu ženu opisao kao ženu sa velikim grudima, uskim bokovima i dugim nogama. Elsie nikako ne spada u taj ideal. 

Zaključak: Volite svoje tijelo, kakvo god da je, jer nikada nećete zadovoljiti nečije izmišljene ideale. 

Smedia.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

PILEĆE PEČENJE BIĆE SOČNO

RECEPT
DANA

Pohovani kačkavalj

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.