Znate li koje su bile mjere "savršene" žene 1912. godine?

Vjerovali ili ne, žene sa velikim grudima, uskim bokovima i dugim nogama nisu uvijek bile ideal kako savršena žena treba da izgleda. Evo šta se smatralo zdravom i lijepom ženom 1912. godine.

Znate li koje su bile mjere "savršene" žene 1912. godine?

Prije stotinak godina sve je bilo drugačije - nije bilo masovne komunikacije Fejsbukom, Titanik je još držao titulu nepotopivog broda (barem do aprila), a savršena žena nije imala savršenu liniju, bar ne onakvu kakvu mi želimo danas. 

Elsie Rebeka Scheel odabrana je među 400 studentkinja na Univerzitetu Kornel, a tadašnji doktor ju je opisao kao primjer zdravlja. Njen indeks tjelesne mase je bio 27, što bi je prema današnjim standardima stavilo u kategoriju prekomjerne težine. 

Visoka 173 centimentra, Elsie je težila 77 kilograma, a svoju titulu savršene žene pripisala je razumnom načinu života: "Jedem šta hoću, kada hoću". Elsie je rijetko doručkovala, a jako je voljela da jede biftek. 

Bavila se košarkom i radila je kao medicinska sestra. Bila je jako popularna zbog titule savršene žene, ali i ona je imala svoje kritičare: kritikovali su je zbog visine, a neki su čak prigovarali i da su joj grudi premale. 

Elsie Rebeka Scheel je živjela od 1888. do 1979. godine.

Časopis Men's Health 2012. godine je savršenu ženu opisao kao ženu sa velikim grudima, uskim bokovima i dugim nogama. Elsie nikako ne spada u taj ideal. 

Zaključak: Volite svoje tijelo, kakvo god da je, jer nikada nećete zadovoljiti nečije izmišljene ideale. 

Smedia.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Prašinu sa ukrasne svijeće možete očistiti...

RECEPT
DANA

Sunđerasti kolač sa višnjama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.