Dvije stvari koje MORATE uraditi u toku razgovora za posao

Pored svih silnih savjeta profesionalnih trenera, agencija za zapošljavanje, poslovnih sajtova, želimo da vam kažemo da je, u stvari, vrlo jednostavno: u toku razgovora za posao morate uraditi, bukvalno, samo dvije stvari

Dvije stvari koje MORATE uraditi u toku razgovora za posao

Znamo, znamo. Ima na stotine tekstova na internetu, u poslovnim priručnicima, u knjigama, kolumnama: “5 stvari koje treba da uradite u toku razgovora za posao”, “10 stvari koje treba da uradite u toku pripreme za razgovor za posao”, “Jedna stvar koju treba da uradite nakon razgovora za posao», «Šta morate uraditi noć prije razgovora za posao», «Greške koje pravite prije razgovora za posao» i tako dalje.

A šta se dešava ako uradite sedam stvari iz jednog teksta, ali ne i svih deset iz drugog? Jeste li osuđeni na propast? Ovakve stvari čine da se svakom ko traži posao zavrti u glavi!

Istina je da ako ste pozvani na razgovor za posao već ste uspjeli da prođete kroz prvi, najteži dio procesa. Vaš CV je zapažen i velika je vjerovatnoća da ispunjavate tražene kvalifikacije za poziciju za koju ste se prijavili.

Tako da, opustite se. Duboko udahnite. I zapamtite: treba da uradite samo DVIJE stvari.

1. Pojavite se

Na vrijeme, tako je. Na pravu adresu, naravno. Što je najbitnije: pojavite se. Budite prisutni, budite puni entuzijazma, budite zahvalni za pruženu šansu, budite ljubazni, budite profesionalni. Sve ovo vodi do druge tačke...

2. Budite ono što jeste

Nemojte se predstavljati u drugačijem svjetlu. Nemojte biti ono što, u stvari, niste. Ako ste nervozni, to je sasvim u redu. Zapamtite da ste tu sa razlogom. Oni su vas pozvali na razgovor. Smijte se. Budite autentični.

Toliko je raznih savjeta koji vas mogu potpuno izluditi i učiniti još nervoznijim. Nemojte se toliko opterećivati. Na kraju krajeva, možete kontrolisati samo dvije stvari. Pa zašto se, onda, opterećivati ostalim stvarima?

 

blogher.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako patite od mučnine u vožnji...

RECEPT
DANA

Ratatu s kobasicama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.