Zašto žene imaju pun ormar, a ništa za obući?

Zašto žene imaju pun ormar, a ništa za obući?

Prema istraživanju koje se pozabavilo problematikom ženskog ormara stoji da prosječna žena u svom ormaru ima 100 komada odjeće, a oblači tek 30. Ostatak odjeće na vješalicama i policama čeka po dvanaest godina prije nego njihova vlasnica skupi dovoljno odlučnosti kako bi ih odstranila. Bez obzira radi li se o majicama, čarapama ili cipelama većinom su to odjevni predmeti u kojima se osjeća najatraktivnija.

"Razlog zbog kojeg se odjeća čuva tako dugo je zato što ili izađe iz mode ili se više ne može obući ili se vlasnica jednostavno zasiti određenog odjevnog predmeta", objašnjava Gavin Brown, menadžer Clothes Showa.

Iako bi se prema logici nakon svake nove 'krpice' iz ormara trebali riješiti neke stare, ženama to vrlo teško polazi za rukom, pa se onda nakon nekog vremena osjećaju kao skladištari koji u silnim odjevnim predmetima koji su 'još dobri' nikako ne mogu pronaći ono što je bolje od toga. Iz hrpice naslaganih majica za oko zapne nekolicina čiji kroj više nije u modi, ali možda će se dobro kombinovati sa nekim novim pantalonama, boja ne odgovara ili se jednostavno izlizalo pa je dobro za po kući, a ono što su kupile prošle sedmice kao da je nestalo.

"Žene ovu odjeću čuvaju jer ih podsjećaju na dobra vremena ili se nadaju da će jednog dana ponovo postati moderna. Neke se nadaju i da će ih jednom ponovo moći obućii", kaže Brown.

Istraživanje je pokazalo da je ženama kupovina odjeće na pameti često kao i muškarcima seks, što i nije vrlo neobično s obzirom da se žene žele svidjeti muškarcima, ali i biti bolje od ostalih konkurentkinja.

Svakih 60 sekundi tri od četiri žene počinju maštati o torbi koju su vidjele na putu prema radnom mjestu ili razmišljaju o kupovini nove haljine za zabavu. Među 778 ispitanih žena između 19 i 45 godina, njih 74% priznalo je da o kupovini razmišljaju svake minute.

Izvor: metroportal.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.