Poštuj. Podrži. Saslušaj. Uključi. Prihvati.

Mirela je mama troje djece i uspješna preduzetnica. Njena djevojčica ima Daunov sindrom, a poruka koju je poslala drugim roditeljima povodom Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom je toliko snažna da smo poželjeli da je podjelimo sa što većom publikom. Želja nam je da se čuje jako, glasno, što dalje, i da odjekuje tokom cijele godine, a ne samo danas.

Poštuj. Podrži. Saslušaj. Uključi. Prihvati.

"Hajde da danas svako sa svojim djetetom priča na temu osoba sa smetnjama u razvoju. Samo par rečenica. Mogu da sačekaju kursevi kineskog, engleskog, fracuskog. Mogu da sačekaju časovi klavira, violine, trombona... Bitnije je ono što će čuti od Vas.

Recite im da vole da se igraju, trče, da vole dosta istih stvari kao i vaša djeca. Obožavaju muziku i vole da plešu.
 
Slobodno im kažite da im traže da ponove ako nisu razumjeli o čemu pričaju, neka nađu zajedničko rješenje. Ljubav je, uostalom, uvijek najbolje rješenje.
 
 
Kažite im da se nikako ne smiju njihovim slabostima, da je njihov trud da budu prihvaćeni ogroman i da to trebaju poštovati. Uvijek im naglasite da uključe u igru djecu koja nisu u mogućnosti da učestvuju. Naći će oni način. Recite im da je obavezno da pomognu drugaru u školi koji slabije vidi , hoda, priča.
 
Ono što je jako važno, i što ćete im obavezno reći je da su ova predivna bića spremna da vježbaju i uče danima da bi bili tu sa vašom djecom, zato im dobro podvucite da nikako nije lijepo ismijavati ih, odbaciti ih i ne uključiti ih-oni to osjećaju i pate.
 
Molim Vas da svi ponekad popričate sa svojom djecom jer od svih kurseva na koje vaše dijete ide i od svih talenata koje posjeduje ipak je najbitnije kakav će čovjek postati."
 
 
 
Izvor: @dzidza
 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Џиџа-Dzidza (@_dzidza)

 

 
 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.