Sve što ste htjeli da znate o trajnom laku

Za geliranje noktiju ste vjerojatno svi čuli, međutim unazad dvije godine na našem tržištu se pojavilo nešto mnogo inovativnije, nešto što svakako vrijedi isprobati. Naime, radi se o Soak off  laku za nokte koji se ujedno naziva trajnim lakom za nokte. Vjerovatno se pitate po čemu je trajni lak bolje rješenje od već tradicionalnog gela.

Sve što ste htjeli da znate o trajnom laku

Kada se kaže trajni, misli se na 3 do 4 sedmice, s obzirom da trajni lak traje onoliko dugo koliko noktu treba da izraste. Dakle, individualno je. Na nogama s tim lakom možete uživati čak i cijeli ljetni period,  zavisno od kvaliteta laka koji koristi vaša kozmetičarka.  Uglavnom, unazad par godina naučnici su ustanovili da gel sam po sebi nije najbolje rješenje kada je u pitanju zdravlje naših noktiju. Naime, ispod teškog sloja gela nalazi se prvobitno poprilično isturpijan nokat, najčešće mikro oštećen, koji postaje pravo leglo za razvoj bakterija.

Vrlo je mala mogućnost da se u tijelu baš iz tog razloga razvije infekcija, međutim ta mogućnost nažalost postoji. S obzirom na to, Soak off lak je sjajna alternativa za sve koji žele odahnuti od svakodnevnog lakiranja noktiju. Prije lakiranja ploča nokta se neznatno isturpija te se nokat namaže s par premaza laka, uključujući završni zaštitni sloj koji nije u boji. Lak se nakon svakog lakiranja isto kao gel suši u lampi, međutim nakon tih par sedmica koliko traje, skida se na puno bezbolniji način od gela. Skida se rastvorom  vrlo sličnom acetonu koja se drži na noktima par minuta. I spremni ste za novo lakiranje!

Veliki plus ovog načina lakiranja je što ovaj lak ne izgleda neprirodno kao gel, ploča nokta nije zadebljana, a istovremeno možete obavljati apsolutno sve poslove bez bojazni da ćete ga skinuti. Znatno je jeftiniji nego gel, međutim cijena mu varira od grada do grada i od salona do salona. Sve u svemu, računajte na raspon cijena od  8 do 15e eura što i nije tako puno s obzirom na činjenicu da ćete minimalno tri sedmice imati divne i sjajne nokte bez bojazni od skidanja ili pucanja laka.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.