Najpopularniji trend u šminkanju ove sezone: mačije oči

Ako prilikom šminkanja volite da ističete oči, izgled „mačje oči“ morate isprobati!  Ove zimske sezone ovakav makeup se radi na potpuno novi način. Prvi look sa mačijim očima je predstavio na svojim revijama Armani, i brzinom svjetlosti  je postao popularan. Make up ”Mačje oči” svi  kopiraju zato što je jednostavan i sofisticiran.

Najpopularniji trend u šminkanju ove sezone: mačije oči

Kako kopirati ovakav način šminkanja, objašnjava Linda Cantello kreativni direktor Giorgio Armani kozmetike. To je u stvari make up koji više pažnje posvećuje očima, ali ne zanemaruje ostatak lica. Lice mora biti savršeno kako bi se oči istaknule!

 

Korak 1

Kada lice temeljito očistite, nanesite kvalitetnu podlogu. Linda preporučuje podloge koje su vrlo lagane teksture, hidriraju (hrane kožu) lijepo ravnaju i nijansiraju  toniraju ). Ako je super iluminirajuća podloga  lice će biti svjetlije i svježije. Savjet je da se ova podloga nanese na čelo i nos i pokretima ruke širi od centra lica prema krajevima, uključujući i usne. Neki koriste prste za to, ali make up artist Linda Cantello preporučuje četkicu.

Korak 2

Šminkanje se nastavlja sa dobrom olovkom za oči. Ona mora biti crna i glatka/mekana. Povucite liniju koja ne smije biti previše tanka na gornjem očnom kapku tik uz liniju gdje počinju rasti trepavice, ali ne preko ruba oka. Nakon što nanesete liniju, blago je razmrljajte.

Korak 3

Zatim nanesite drugu liniju koja prati gornju liniju očnog kapka, zaustavljajući se u sredini, i ona treba biti poslije blago razmrljana. Linije možete razmrljati štapićem za uši ili aplikatorom za sjenke.

Korak 4

Trepavice treba uviti uvijačem, a onda nanijeti dva sloja maskare. Trik koji je važan za ovaj izgled: boja usana mora biti što prirodnija, one moraju biti u drugom planu, a to se može postići karminima boje mesa , običnim neutralnim ili čak prozirnim sjajem. Finalni potez je nanošenje iluminatora koji se preliva, na vaše sljepoočnice i jagodice.

 

Malezensketeme.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.