Ovakvim postupcima nesvjesno uništavate kosu!

Mokra kosa izrazito je krhka pa grubo češljanje ili četkanje može dovesti do lomljenja vlasi i čupanja kose iz korijena.

Ovakvim postupcima nesvjesno uništavate kosu!

Peglanje i blanširanje nisu jedine stvari kojima drastično možete uništiti kvalitet svoje kose. Za vlasi su često pogubne upravo stvari koje nesvjesno činimo kosi.

Pogledajte koje su to i pokušajte da ih smanjite:

1. Korištenje pogrešnog spreja za kosu

Žene koje koriste lak za kosu koji sadrži puno alkohola često imaju uništenu i suvu kosu. Uložite malo novca i kupite kvalitetni lak s manje alkohola i koristite ga samo nekoliko puta nedjeljno.

2. Češljanje mokre kose

Mokra kosa izrazito je krhka pa grubo češljanje ili četkanje može dovesti do lomljenja vlasi i čupanja kose iz korijena. Ako baš morate da češljate mokru kosu, nasprejajte je regeneratorom koji se ne ispira i koristite drveni češalj.

3. Odlaganje šišanja

Ne kažemo da vrhove treba podrezivati svake tri sedmice, ali ako je prošlo više od 2 mjeseca od zadnje posjete  frizeru, kladimo se da vam kosa ne izgleda baš dobro. Ispucali vrhovi moraju se ukloniti, puštali vi kosu ili ne.

4. Rep i punđa

Ako kosu stalno nosite u čvrstom repu i punđi, nemojte se začuditi  ako počne da se prorjeđuje. Što češće nosite kosu raspušteno, a zaboravite i na rep za vrijeme spavanja. Ako morate da vezujete kosu, isprobajte mekanu maramu.

5. Površno ispiranje

Na vlasištu mogu nastati brojni problemi ako šampon ne ispirete kako treba. Odvojite dodatni minut za pranje i potrudite se da iz kose isperete sve ostatke šampona i regeneratora.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.