Pravite li i vi ove greške u šminkanju?

Znate li kako se nanosi rumenilo, bronzer ili iluminator? Ako niste sigurne, vrlo je vjerovatno da pravite ove greške prilikom šminkanja.

Pravite li i vi ove greške u šminkanju?

Šminka može ženu prilično da uljepša, ali može i da je poružni. Razlika se krije u načinu nanošenja, ali i odabiru preparata. Da ne biste ušle u ovu drugu kategoriju, donosimo vam pregled najčešćih grešaka u šminkanju.

Previše pudera

Mnoge žene misle da im je puder najbolji prijatelj koji će prekriti sve njihove nedostatke. U takvom uverenju često znaju da pretjeraju s količinom pudera - i tečnog i onog u prahu - a konačni rezultat bude vještački ten poput maske na kojoj je šminka i više nego vidljiva, a sa vremenom nastanu i borice od previše slojeva pudera. Uz to , često je izabrana i pogrešna boja pudera. Puder je najbolji prijatelj, ali samo ako znate da ga nanesete i ako znate da izaberete pravu nijansu. 

Crtanje obrva

Nije rijetkost vidjeti lijepu ženu koja je izgled narušila iscrtanim obrvama. Često žene uzmu crnu ili tamnosmeđu olovku i doslovce nacrtaju obrve pa izgledaju smiješno. To se tako ne radi! Kao prvo, potrebno je izabrati boju olovke najsličniju boji obrva, ali i boji kose. Dalje, olovkom se ne crta, nego se lagano utapkava i to najbolje uz pomoć četkice kako bi se postigao ljepši i prirodniji izgled.

Odabir pogrešnog iluminatora/posvjetljivača

Ovo je vrlo česta greška koja će vam donijeti pažnju, ali onu pogrešnu. Ako je previše svijetao, izgledaćete kao da imate brašno na licu, a ako je pretaman, djelovaćete starije, bolesno i umorno. Nije lako izabrati pravu nijansu pa kad ga budete kupovali, zatražite pomoć prodavačica. Testirajte posvjetljivač na gornjem dijelu ruke jer je najbolje ako se boja poklapa sa bojom kože na tom dijelu tijela .

Nespretno rukovanje bronzerom

Tokom ljetnjih dana bronzer je neizostavan komad šminke. On može biti efektan samo ako znate kako da ga nanesete. Jako su važni potezi i djelovi lica na koje se nanosi. Ako to činite pogrešno, izgledaćete vještački i pomalo izgoreno. Bronzer se nanosi od uha pa duž linije vilice, laganim potezom se pređe čelom, mostom nosa, obraza i vrha brade. Možete na internetu pronaći sjajna uputstva kako se pravilno nanosi bronzer. 

Previše rumenila

Ništa ne može narušiti izgled lica kao nepravilno nanošenje rumenila, a nepravilno znači zapravo previše rumenila. Važno je odabrati i pravu boju. Zemljani tonovi rumenila prikladniji su za ljeto, a ružicastiji za zimu. Tamnoputim ženama bolje stoje topliji tonovi rumenila, a ženama svijetlog tena bolje stoje rozikasti i crvenkasti tonovi . 

Pretjerano sjajno lice

Znate li ono kad gledate svoje ili tuđe fotografije pa prvo uočite kako vam se sjaji lice? To je zato što nije dobro nanesena podloga. Ako imate masnu i sjajnu kožu, morate da vodite računa o tome da koristite pudere bez ulja ili nekih drugih masnoća i svakako sve finalizujte puderom u prahu koji će najbolje skriti masnoću i sjaj. 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.