Zbog ovih 8 bjuti trikova izgledaćete lošije!

Svima je dobro poznato da ljepota ima ogromnu moć, ali nemamo svi iste poglede na to šta je lijepo, a šta nije. Redakcija sajta Bright Side izdvojila je bjuti trikove koji imaju suprotan efekat od željenog.

Zbog ovih 8 bjuti trikova izgledaćete lošije!

Ovi trikovi će samo sakriti vašu ljepotu!

Tamni ruževi

Tamni ruževi neprirodnih boja izgledaju kao ratne boje: lice izgleda agresivnije i liči na masku. Da ne pominjemo koliko je problematično obrisati tragove pa se onaj koga poljubite dok na usnama imate takav ruž neće nimalo obradovati.

Neprirodna kosa


© depositphotos   © depositphotos  

Kompleksne frizure sa mnogo tapiranja, laka za kosu i gela, počešljane prema nazad ili prenaglašene, neprirodne lokne daju izgled lutke i ne djeluju nimalo privlačno.

Sjenke u jarkim bojama


© depositphotos   © depositphotos  

Žene vrlo često pretjeraju sa sjenkama jarkih boja pa podsjećaju na rajske ptice. Šalu na stranu, neke boje su jendostavno prejarke i samo kvare izgled.

Previše parfema

 

 

Parfemi su divni, ali ako stavimo preveliku količinu učinićemo samo da svi oko nas požele da pobjegnu što prije. Dakle, "kupanje" u parfemu je vrlo loša navika i pokušajte da se obuzdate koliko god da vam se dopada vaša najnovija parfemska nota. Posebno budite oprezni sa slatkastim parfemima.

Iscrtane obrve


© depositphotos   © Walt Disney  

Srećom, ovaj trend prolazi! Istetovirane obrve ili one iscrtane tamnim krejonom jednostvano ne izgledaju dobro, naročito u kombinaciji sa svijetlim tenom ili kosom. Obrve treba samo da upotpune vašu šminku, a ne da skreću pažnju naglašenošću.

Previše upadljiv manikir

Predugi akrilni nokti ili komplikovani manikir jarkih boja sa gomilom ukrasa i detalja ili nekim bizarnim šarama izgledaju nekako...pa može se reći čudno. Ovakav manikir takođe može da poručuje da se previše trudite da privučete pažnju.

Prenaglašeno rumenilo


© depositphotos   © depositphotos  

Trudeći se da svom tenu u predjelu obraza daju što zdraviji izgled dame znaju da pretjeraju pa stave preveliku količinu rumenila. Zapamtite, manje rumenila, bolji efekat...osim ako želite da postignete teatralni izgled.

Previše podloge


© AP/EAST NEWS   © NPA/The Grosby Group/EAST NEWS  

Ako je puder pregust ili je na kožu nanešena prevelika količina, on čini da koža lica djeluje poput maske što nikako ne djeluje atraktivno. Naprotiv, ovakvo nanošenje podloge izaziva osipe i naglašava upravo ono što želite da pokrijete na licu. Birajte podloge sa laganijom teksturom, naročito ljeti kada se preporučuju tonirane kreme, jer one ujednačavaju ten bez efekta maske.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.