Naučite da prepoznate dobre i loše preparate za njegu kose

Kada naučite koji proizvodi omekšavaju i hrane kosu, a koji je isušuju i oštećuju, bićete korak bliže kosi kakvu želite.

Naučite da prepoznate dobre i loše preparate za njegu kose

Koje sastojke treba tražiti u proizvodima za njegu kose?

Nizak pH nivo
Ako imate suvu kosu, potražite šampone, balzame, gelove, pjene i tretmane koji ističu nizak pH nivo na svojim etiketama. Oni će zadržati vlagu u kosi. Takođe, potražite proizvode koji kažu, „intenzivno hidrira“, „protiv starenja“ ili „zaštita od toplote“.

Ulja
Proizvodi sa hranljivim uljima su dobri za vraćanje vlažnosti u kosu. Ulje avokada, arganovo ulje i maslinovo ulje su dobri za hidrataciju suve, krte kose.

Proizvodi za lakše raščešljavanje kose
Bilo koji proizvod koji odmrsuje kosu i daje joj vlažnost i koji se prska na kosu od korjena do krajeva je dobar za kosu. Kada ga nanesete, kosu raščešljajte četkom, a ne češljem. Tako će se proizvod ravnomerno nanijeti na cijelu kosu i zaštiti je od spoljnih uticaja fena i vazduha.

Hidrantni balzami
Izaberite balzam sa sljedećim sastojcima koji pomažu kosi da zadrži vlažnost: Glicerin, Gliceril stearat, Propilen glikol, Natrijum laktat, Natrijum PCA.

Neki alkoholi
Masni alkoholi su dobri za lokne. Ti alkoholi počinju na dlovo „C“ i „S“: Cetearil alkohol, Cetil alkohol, Stearil alkohol.

Koje sastojke treba izbjegavati u proizvodima za njegu kose?

Mirisi
Što šampon, balzam ili lak za kosu imaju više mirisa, to su štetniji za kosu.

Neki alkoholi
Alkohol je nepredvidiv - neki alkoholi su dobri za suvu kosu, a drugi nisu. Alkoholi koji se nalaze u lakovima mogu isušiti kosu. Ako već imate suvu kosu, izbjegavajte lakove koji sadrže hemikalije koje imaju „prop“ u svom nazivu. Na primjer: Izopropil alkohol, Propanol, Propil alkohol, SD alkohol 40.

Proizvodi koji isušuju kosu su oni za povećavanje volumena, kao i lakovi za kosu.

Luksuzna njega kose
Tretmani za dubinsku regeneraciju kose su od suštinskog značaja za one koji imaju suvu kosu. Stručnjaci preporučuju da se jednom mjesečno kosa dubinski njeguje u frizerskom salonu, a jednom nedeljno kod kuće. Ako vam je kosa lomljiva, dubinski je treba njegovati dva puta nedjeljno, na primjer maskom za kosu.


Planeta zdravlja

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.