Hitna pomoć nakon ljetovanja- kako oporaviti kosu bez posjete frizeru?

Bez obzira na to koji tip kose ima, svaka dama se sa ljetovanja vrati sa pomalo suvom i beživotnom kosom. Iako se čini da je posjeta frizeru i uklanjanje dobrog dijela dužine jedini lijek, postoje kvalitetni preparati koji mogu zamjeniti frizerske makaze. Šamponi za kosu namijenjeni nežnom čišćenju i maske za kosu koje dubinski hidriraju dlaku su najbolji izbor za dame koje ne žele da se odreknu duge i raskošne kose nakon ljetovanja.

Hitna pomoć nakon ljetovanja- kako oporaviti kosu bez posjete frizeru?

Pri odabiru preparata za njegu kose nakon ljetovanja naročito treba voditi računa o njihovom sastavu. Agresivne formule obećavaju brze rezultate, ali će samo dodatno pogoršati već narušeni prirodni balans vlasi i učiniti da one još više pate. Zbog toga su prirodni sastojci, upornost i malo strpljenja najbolja kombinacija koja kosi dugoročno vraća sjaj i zdrav izgled.

Šamponi i maske za kosu se moraju naći u svakom koferu

Da bi kosa trpjela što manje oštećenja od agresivnih spoljnih uticaja, sa njegom treba početi još na ljetovanju. Šamponi za kosu i regeneratori posebno formulisani za njegu kose nakon plaže su odličan izbor za dane kada se kosa pere svakodnevno. Ovi proizvodi sadrže blage formule koje nježno uklanjaju prljavšinu i pjesak iz kose, a dlaku hrane nakon izlaganja jakim sunčevim zracima. Iako se neće koristiti svakodnevno, maske za kosu su takođe neizostavan korak u njezi kose na moru, jer će joj pružiti dodatnu hidrataciju. S obzirom na uticaj morske soli i hlora na kvalitet dlake, maske za kosu se na ljetovanju mogu koristiti i do tri puta nedeljno. Na ovaj način će se značajno umanjiti mogućnost za ozbiljnijim oštećenjima i narušavanjem kvaliteta kose. Prilikom vezivanja, mokra kosa se lakše kida i opada. Preparati koji u sebi sadrže formule za ojačavanje dlake i povećanje njene debljine će spriječiti ovu pojavu i olakšati raščešljavanje.

Nakon ljetovanja kosi treba priuštiti bogatu hidrataciju

Čak i najkvalitetnija dlaka pati pod jakim sunčevim zracima. Uz to, hlor i morska so vrlo lako oštećuju površinu vlasi, pa one lakše gube vlagu. Zato je adekvatna hidratacija najsigurniji put do potpuno oporavljene kose nakon ljetovanja. U ovom periodu kosu treba njegovati blagim, ali efikasnim preparatima, kao što su šamponi za kosu bez sulfata. Formula bez agresivnih hemijskih jedinjenja neće dodatno oštetiti već osjetljivu kosu, već će je pripremiti za preparate koji je dubinski hrane. Takve su maske za kosu na bazi prirodnih ulja. Ove formule vraćaju kosi sjaj i pokretljivost, zaglađuju površinu dlake i tako osiguravaju da sva neophodna vlaga ostane tamo gdje je potrebna. Jedan od najjednostavnijih rituala za oporavak duge i bujne kose nakon ljetovanja svaka žena može praktikovati u svom kupatilu. Kada lagani šamponi uklone višak sebuma iz kose i „otvore“ dlaku, na cijelu dužinu treba nanijeti bogatu masku u što debljem sloju i kosu uviti u kapicu. Nakon sat vremena, uz povremeno zagrijavanje fenom, kosu treba temeljno isprati. Na ovaj način, maske za kosu postižu svoj puni efekat i uspostavljaju prirodni balans vlasi znatno brže. Nakon što se kosa prirodno osuši, ritual njege se može završiti nekim hranjivim ampulama ili serumima protiv isušivanja.  

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.