Zašto su BB Kreme toliko dobre?

Ukoliko želite da smanjite broj proizvoda u jutarnjoj rutini, razmislite o kupovini BB kreme koja će vam umnogome olakšati život. Sigurno vam se dešavalo da kasnite, nebitno da li je u pitanju posao ili nešto drugo, sama pomisao da treba da dohvatite kremu za lice ili prajmer i podlogu, pa puder, pa rumenilo, hajlajter, maskaru, sjenke i kad sve to  “izmažete” prođe pola sata i više. BB krema može mnogo pojednostaviti cio taj proces udešavanja.

Zašto su BB Kreme toliko dobre?

BB krema je poznata kao balzam za ljepotu. Istovremeno spada u produkte koji su šminka i produkte koji su formulisani za njegu kože, uključujući hidrataciju i zaštitu od UV zračenja.

I dalje niste sigurni da li je BB krema toliko dobra stvar? Čitajte onda do kraja. govorićemo o prednostima BB kreme i koji je najbolji način za njihovo nanošenje.

Prednosti BB kreme

Koji bi bio najbolji način da se opiše BB krema? Možda ovaj: to su tri proizvoda u jednoj bočici. BB kremu najčešće možete koristiti kao podlogu, prajmer, puder i korektor. To dalje znači da ne štedite samo vrijeme već i novac jer dobijate tri proizvoda po cijeni jednog.

Evo još dva razloga zašto bi trebalo da razmislite o nabavci BB kreme:

1.    Prirodni lijep izgled

BB krema nema pokrivnu moć kao puder, ali pružiće vam mnogo neutralniji izgled, odnosno prirodnu ljepotu. Prilikom nanošenja pudera vi morate da stavite na lice još koji produkt za šminkanje. Da li će to biti rumenilo, maskara ili karmin, svejedno je dok stoji činjenica da samo sa puderom izgledate kao da nešto fali vašem licu; to će biti svjetlija ili tamnija boja kože nego što bi trebalo da bude, jer niste stavili nijedan drugi proizvod koji će odvratiti pažnju sa pudera. Sa BB kremom stvari stoje drugačije. BB krema je sama po sebi dovoljna da biste izgledali svježe, naspavano, odmorno i lijepo.

Za one koji ipak žele veću pokrivnu moć BB kremu uvijek možete zbog lagane teksture upotrijebiti kao podlogu, odnosno prajmer. Takođe možete sa kombinacijom kamenog pudera, korektora i rumenila prekriti one nedostatke koje mislite da imate.

 

2.    Prikrivanje fleka i drugih nedostataka bez iritacije

Ukoliko je vaša koža sklona aknama i bubuljicama BB krema je najbolje rješenje za vas. BB krema je zapravo velika pomoć vašoj koži, jer puder će zatvoriti pore, vaša koža ne može da diše prilikom toga, što izaziva nove iritacije. Zbog brojnih vitamina, minerala i antioksidanata, kao i pantenola ili biljnih ulja, koža koja je osjetljiva i sklona iritacijama će se ponašati mnogo bolje jednom kada krenete da koristite BB kremu. Štaviše, BB krema sadrži mnogo manje sastojaka nego običan puder što znači da kožu nećete opterećivati nepotrebnim sastojcima.

Da li je BB krema dobra za sve tipove kože?

BB krema je dobra za sve tipove kože: masnu, suvu, kombinovanu i sklonu aknama; ali bi ipak trebalo povesti računa o nekim stvarima. Kada je u pitanju masna koža, mora se obratiti pažnja na matirajući efekat, odnosno na manji sadržaj biljnih ulja, koji će otkloniti višak sjaja sa lica. Jedina mana BB krema je neveliki spektar boja; postoje samo svijetla i tamna varijanta i nekada srednja, što većini ne odgovara.

 

Photo credits: Hand photo created by senivpetro - www.freepik.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.