Kakve kreme koristiti u 20-im, 30-im, 40-im?

Kakve kreme koristiti u 20-im, 30-im, 40-im?

Krema koju ste koristili u ranim dvadesetim sigurno neće zadovoljiti apetite zrele kože u četvrtoj deceniji života.

Kako u adolescentskom dobu većinu tinejdžera muče bubuljice, logičan izbor su specijalizovane kreme, losioni i tonici koji djeluju antiseptički, uklanjaju višak masnoće i čiste pore.

U 20-im godinama ključna je dobra hidratantna krema, a jedini kriterijum prilikom odabira je individualni osjećaj vlažnosti kože. Pojednostavljeno rečeno, nakon nanošenja hidratantne kreme koža lica trebala bi vam biti elastična i svježa.

U 30-ima na scenu stupaju kreme koje spriječavaju i usporavaju nastanak prvih znakova starenja, kao što su mimičke bore. U dnevnu (i noćnu) njegu počinjemo uvoditi serume.

Ma što vam govorili, tek su 40-e pravo doba za famozne anti-age kreme. U suprotnom, 'ulijenićete' kožu ako je počnete prerano navikavati na sastojke koje još uvijek sama proizvodi. Birajte preparate koji istovremeno učvršćuju tonus i zaglađuju bore jer su to dva ključna pokazatelja starosne dobi kože.

Nakon 50-ih obavezno birajte hranjive kreme sa snažnim stimulatorima ćelijskih procesa i aktivatorima mladosti. U tom dobu od velike su pomoći i serumi koji se nanose prije kreme.

 

tportal.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.