Vodič za depilaciju bikini zone: Kako umanjiti bol i iritacije kože

Redovnom depilacijom korijen dlačica slabi pa su i tretmani sve manje bolni. Depilaciju bikini zone najbolje je izbjegavati nedjelju dana prije menstruacije

Vodič za depilaciju bikini zone: Kako umanjiti bol i iritacije kože

Depilaciju bikini zone često prate urasle dlake, a kozmetičari tvrde da se s redovnom depilacijom voskom rizik od ovih bolnih bubuljica smanjuje. Brijače je bolje izbjegavati zato što mogu iziritirati kožu i uzrokovati infekcije, naročito ako su oštrice tupe. 

Takođe, treba izbjegavati preusko donje rublje, pogotovo nekoliko dana nakon depilacije. Ono pritiska dlačice što može promijeniti njihov smjer rasta, piše Allure.  

Koliko treba pričekati između svakog tretmana?

Bikini zonu treba depilirati svakih tri do šest sedmica, ali treba početi i nekoliko mjeseci prije ljeta. Dlačice će s vremenom zbog korištenja voska oslabiti pa će se i razmak između svakog tretmana produžiti. 

Ne preporučuje se odmah po uklanjanju dlačica krenuti na plažu, ali ako ne možete odoljeti, valja područje namazati kremom sa zaštitnim faktorom kako bi se spriječilo crvenilo i upala. 

Kako spriječiti lomljenje dlačica u korijenu?

Da bi depilacija bila uspješna, treba pripremiti područje. Ako je koža suva, dlačice je teško ukloniti jer se lome u korijenu. Koži je zato potrebna voda koja će spriječiti isušivanje, a nekoliko dana prije same depilacije preporučuje se bikini zonu mazati hidratantnom kremom. To će pomoći u boljem zadržavanju vlage, omekšati kožu i samim time olakšati uklanjanje dlačica. 

Kako spriječiti bol?

Depilacija bikini zone može biti jako bolna, ali ako se redovno održava  vremenom će zbog slabljenja korijena dlačica biti manje neugodna. Osim toga, prije depilacije ne preporučuje se piti alkohol jer zateže pore i otežava uklanjanje dlačica. 

Ona je najbolnija za vrijeme PMS-a jer su žene tada najosjetljivije na bol. Zato se depilacija ne preporučuje nedjelju dana prije menstruacije, piše Jezabel. 

Kako umiriti kožu nakon depilacije?

Bol od depilacije voskom ublažiće hladne obloge koje treba staviti na bikini zonu. To će suziti pore i smanjiti upalu. Nakon toga kožu valja nahraniti hidratantnom kremom. 

Dan do dva poslije depilacije najbolje je nositi lepršavu odjeću kako bi se smanjio pritisak na osjetljivo područje i spriječila iritacija.

Kako spriječiti svrab?

Nakon depilacije može se javiti svrab koji najčešće uzrokuje sintetički vosak. Bolji izbor je prirodni vosak koji se zagrije dok ne dostigne temperaturu kao i tijelo pa se potom nanosi na kožu. To će spriječiti svrab i peckanje. 

Na što sve treba paziti u salonu za depilaciju?

Kod depilacije u salonu važno je da je vosak pripremljen posebno za svakog klijenta odnosno da se ne koristi isti jer raste rizik od infekcija. Takođe, alati koje kozmetičarka koristi trebaju biti dezinfikovani ili po mogućnosti novi. 

 

24sata.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.