Neseser: Šta trebate odmah izbaciti?

Neseser: Šta trebate odmah izbaciti?

Proizvodi za ljepotu mogu biti vrlo korisni, ali i opasni za vaše zdravlje. S obzirom da većina žena svakodnevno koristi šminku i ostale kozmetičke proizvode osim na kvalitet treba obratiti pažnju i na nekoliko važnih činjenica koje često zanemarujemo, a koje se tiču higijene.

Ukoliko koristite brijače morate ih dobro očistiti nakon svakog korišćenja, te ih redovno mijenjati, jer nakon svakog korišćenja, oko 36 posto ostataka na brijaču su kožne ćelije.

Četkice bi trebalo da se čiste svakih tri do pet mjeseci. Koristite svoj dlan kao posudicu za toplu, sapunastu vodu u kojoj ćete okretati četkicu sve dok ne bude čista. Nakon toga je dobro isperite, pa iscijedite višak vode, vratite glavu četkice u prirodan položaj i ostavite je da se osuši prirodnim putem.

Nakon što se otvore, maskara i ajlajner idealno su mjesto za nakupljanje bakterija koje po vlažnom rubu bočice imaju idealno mjesto za razvijanje. Čak jedna od deset očnih infekcija kod žena uzrokovala je kozmetika kojoj je istekao rok trajanja.

Želite li biti sigurni da su vaši proizvodi još uvijek ispravni,  pridržavajte se pravila o roku trajanja pojedinih kozmetičkih proizvoda koja su najčešće otisnuta na samoj ambalaži.

- Parfem: 2 godine
- Tekući korektor: 1 do 2 godine
- Krema za lice: 6 do 12 mjeseci
- Olovka za oči: 3 godine (redovno oštrenje olovke)
- Maskara: 3 do 6 mjeseci
- Sjenka za oči: do 3 godine
- Krema za sunčanje: 1 godina
- Ruž za usne: 2 do 4 godine
- Tekući puder: 1 do 2 godine
- Lak za nokte: 1do 2 godina
- Olovka za usne: do 3 godine

Izvor: portaloko.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.