Da li je botoks lica pravi izbor?

Oduvijek postoji želja da se starenje uspori i da ti tragovi na koži budu što manje primjetni. Botoks lica je jedan od efikasnih načina za „peglanje“ bora i dugoročno usporavanje znakova starenja.

Da li je botoks lica pravi izbor?

Da bi tretman bio efikasan treba vam stručnjak koji umije da ubrizga botoks, ali i da koristi najsavremenije materijale pa da efekat bude što duži uz najbolje rezultate.

Gdje se primenjuje botoks lica?

Botoks je supstanca koja se dobija od botulinskog toksina koji je otrov i ovdje služi da umrtvi kontrakcije mišića što dovodi do zatezanja kože i popunjavanja bora.

Potpuno je bezbjedan za upotrebu, a već poslije jednog tretmana vidljiv je efekat. Ova antiage metoda je neinvazivna, radi se ambulantno i bezbolna je jer se prije ubrizgavanja nanosi anestezija u kremi.

Botoks lica se može primijeniti na cijelom području, ali ima djelova gdje je najefikasniji za aplikaciju, a to je gornja trećina lica – čelo, bore oko očiju, između obrva, ali je odličan i za vertikalne bore iznad gornje usne. Može se primijeniti i na regiju vrata, ali je na ovim područjima lica dokazano dao najbolji rezultat.

Kako se botoks ubrizgava?

Treba biti pažljiv pri odabiru osobe koja će ubrizgavati botoks jer treba da dobro poznaje djelove lica i mišiće ispod kože.

Botoks lica se ubrizgava u potkožni mišić, a kada se tačno zna koji je odgovoran za pomjeranje neke regije lica, dolazi se do pravilnog opuštanja mišića i ublažavanja kontrakcija što dovodi do toga da se bore popunjavaju i vremenom nestaju.

Pošto je riječ o neoperativnoj metodi odmah se normalno nastavlja sa svim obavezama, a dobri rezultati se najbolje vide već nakon 7 dana od ubrizgavanja.

Kada botoks, a kada hijaluron?

I hijaluronski fileri na određenim mjestima daju bolji rezultat, a to je donja trećina lica i sitnije bore.

Za razliku od njega, botoks lica daje odlične rezultate i kod dubljih i kod plićih bora i efekat zatezanja se vidi gdje god da se ubrizga jer sprečava kontrakciju mišića. Može se kombinovati i sa drugim tretmanima kao apsolutno bezbjedan i neškodljiv tretman.

Botoks lica – koliko se često ponavlja?

Koliko će se često botoks ubrizgavati u lice zavisi i od kvaliteta botoksa, ali i dijela lica u koji se ubrizgava. Najčešće se ponavlja na 6 mjeseci, ali može da traje i duže. Kada efekat prođe, tretman se može ponavljati bez ograničenja.

Ono što se dobija sa botoksom lica je sve bolji efekat kako se tretmani ponavljaju jer se koža ne bora i daje joj se vrijeme da se oporavi.

Kako da rezultati botoks tretmana budu idealni?

Botoks služi za uljepšavanje i nikako ne treba da bude uočljiv na licu. Ponovo je važno naglasiti da je važno da je osoba koja ubrizgava preparat kvalifikovana jer treba da zna da se sa različitim koncentracijama dobijaju odlični efekti, ali bez neprirodnog izgleda.

Izborom pravih tretmana koža se njeguje na pravi način, a starenje usporava. Botoks lica je neizostavan tretman za popunjavanje dubljih bora, odmaranje zrele kože i otklanjanje nepravilnosti. Stručna osoba će pravilno odabrati tačke za ubrizgavanje, a kvalitetan botoks će omogućiti da efekat traje dugo, a lice bude zategnuto i mlađe.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.