Šta sve možete da učinite za svoju ljepotu sa samo jednom običnom KAŠIKOM!

Vjerovali ili ne, kašika može da bude vrlo efikasno kozmetičko sredstvo. Saznajte kako da je upotrijebite prilikom dotjerivanja.

Šta sve možete da učinite za svoju ljepotu sa samo jednom običnom KAŠIKOM!

Vjerovali ili ne, u vašoj kuhinji se kriju nevjerovatna sredstva za njegu ljepote. Jedno od njih je i obična kašika. Saznajte šta sve možete da uradite s ovim besplatnim, multifunkcionalnim, kozmetičkim rekvizitom.

Protiv podočnjaka

Dvije kašike stavite u zamrzivač na pet minuta. Nakon toga, donji dio naslonite na oči i podočnjake i ostavite tako jedan minut. Postupak ponovite po potrebi.

Kašike djeluju kao hladan oblog protiv otečenih očiju i podočnjaka.

Kao uvijač trepavica

Kašiku naslonite na donju ivicu oka tako da je dno kašike okrenuto prema napolje. Zatvorite oči te kašiku postepeno podižite obuhvativši sve trepavice. Trepavice lagano pritisnite uz kapak, zadržite položaj oko 30 sekundi i sklonite kašiku.

Protiv mrlja od maskare

Prije nego što započnete sa nanošenjem maskare na donje trepavice, kašiku naslonite na donji kapak, ispod trepavica tako da joj je dno okrenuto prema napolje. Maskarom počešljajte trepavice. Kašika će spriječiti preslikavanje maskare na kožu.

Za savršen oblik obrva

Kašiku okrenite tako da joj dno bude okrenuto spolja i namjestite je tako da savršeno prati donji rub obrve. Sjenku nanesite na četkicu i osenčite obrve. Kašika djeluje poput šablona i zadržaće savršen oblik obrve.

Za savršeno nanošenje rumenila

Ako niste sigurni gdje tačno da nanesete rumenilo, na jagodičnu kost naslonite kašiku i nasmijte se. Kašika mora tačno da nalegne u ispupčeni dio lica. Pritisnite kašiku pa je sklonite. Na mjesto na koje je dno kašike leglo nanosite rumenilo.

Protiv mrlja od laka za nokte

Kašiku stavite ispod nokta, pa nakon toga nanesite lak za nokte na uobičajen način. Kašika će spriječiti nastajanje mrlja od laka na koži.

Protiv bubuljica

Toplu vodu sipajte u šoljicu, ali pazite da ne bude prevruća. U šoljicu stavite kašiku te je ostavite da se zagrije. Toplu kašiku naslonite na bubuljicu na licu i ostavite je tako oko 15 sekundi i ponovite postupak. Topla kašika će smiriti upaljeno mesto i time ubrzati oporavak.

 

mojportal.ba

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.