Spanaćem protiv bora

Spanaćem protiv bora

Bogat sastojcima koji usporavaju starenje kože, spanać je istinski "eliksir ljepote", zbog čega se preporučuje damama koje su prešle tridesetu.

Ova omiljena proljećna namirnica sadrži lutein, beta-karoten, vitamin C i alfa-linolensku kisjelinu, koja, udružena sa ostalim sastojcima, pojačava njihovo dejstvo, a kožu čini zategnutom i baršunasto mekom.

Ista kisjelina, igra važnu ulogu u regulisanju metabolizma glukoze jer sprečava da višak šećera uspori ćelijsku razmjenu. To znači da konzumiranje špinata podstiče eliminisanje toksina na ćelijskom nivou, zbog čega koža postaje blistavo lijepa i sjajna.

Spanać blagotvorno utiče i na kvalitet kose, jer gvožđe sadržano u njegovom lišću pomaže crvenim krvnim zrncima da dopreme kiseonik do folikula. Da biste pospješili apsorpciju ovog minerala, spanać začinite limunovim sokom.

novosti.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.