Kako se boriti protiv bora oko i ispod očiju?

Mnogim ženama nije baš svejedno kada se pojave prve bore na licu. Starenje kože koje dolazi sa tridesetim godinama života uzrokuje čak i paniku među ženama koje žele da im je koža savršeno glatka i zategnuta.

Kako se boriti protiv bora oko i ispod očiju?

Bore se mogu podijeliti na:

Statične - rezultat starenja i prirodnih promjena u tijelu i
Mimičke - rezultat povećane mišićne aktivnosti lica.

Prve bore se obično pojavljuju ispod očiju, gdje se tokom godina smanjuje proizvodnja prirodnog kolagena. Kao rezultat toga, dolazi do slabije elastičnosti kože. S obzirom na ograničen lojnih žlijezda, vlaga isparava – koža je tanja – brzo blijedi.

Kako se nositi s njima?

Pronađite vremena za brigu nježne i osjetljive kože oko očiju i pobrinite se da budete doslijedni. Budite sigurni da rezultati neće izostati i da će ugrožena koža lica povratiti svoju elastičnost.
Razlog za starenje kože leži u dubokim slojevima. Dakle, ne smijemo pasti u zabludu da postoje kreme specijalno pripremljene za nas, koje će podmladiti našu kožu. Kreme mogu pružiti potrebnu njegu koži, ali ne i vratiti je u ranije stanje. Međutim, postoje učinkovite metode i tretmani za postizanje zdrave i blistave kože.

Gdje početi?

Za početak, potrebno je da se posavjetujete sa kozmetologom i odete na pregled kod dermatologa. Svaki organizam je strogo individualan, jedinstven po svojoj prirodi. Dakle, pojava bora je uzrokovana različitim procesima u našem tijelu, a svakome je potreban individualni tretman. Preporučljivo je i da se posavjetujete sa nutricionistom. Pravilna i uravnotežena ishrana, prilagođena upravo vašem organizmu, pružiće snagu kako koži tako i cijelom tijelu. U velikoj žurbi koju moderan život nosi sa sobom često zaboravimo na principe pravilne ishrane. Ne smijemo zaboraviti da čak i ako se osjećate zdravi i u punoj snazi, nutricionista vam može dati dobar savjet koliki odnos vitamina i minerala treba da unosite da biste zadržali takvo stanje organizma.

Stručna lica će utvrditi stanje vaše kože, dati smjernice za tretman i, eventualno, liječenje. Dobićete savjete u vezi tehnika za postizanje trajnih i sigurnih rezultata, takođe ćete dobiti i dobre savjete za smanjenje bora, a uz individualne tretmane vaša koža će ponovo biti glatka i osvježena.

Tehnike koje se najčešće koriste

Ubrizgavanje hijaluronske kiseline u konture očiju. Preparati su različite gustine, u zavisnosti od toga koliki period će se zadržati u koži, a efekat je dugotrajan uz minimalno povređivanje kože.

Mezoterapija –podrazumijeva ubrizgavanje u kožu preparata koji sadrže vitamine, minerale, aminokiseline, hijaluronske kiseline i ostale aktivne sastojke. Ovi preparati poboljšavaju prehranu kože oko očiju, metabolizam, a rezultat je poboljšan tonus kože i zaglađivanje bora. Ova metoda se koristi u dobu od 18 do 70 godina. Da bi rezultati bili vidljivi i trajni, potredno je od 3 do 5 ili 10 postupaka – zavisno od doba u kojem se nalazite.

Termolifting  je jedna od novijih tehnika. Stručnjaci tvrde da nema iritacija i kontraindikacija. Na bazi toplotne obrade kože, podstiče se proizvodnja kolagena, a ljekoviti učinak je pojava nove, mlade strukture kože. To neminovno dovodi do poboljšanja tonusa kože, podizanja kapaka i uglađenih bora.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Ćufte od sočiva i paradajza

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.