Kako da pri kupovini prepoznate neudobne štikle!

Jedan od najvažnijih savjeta je da cipele sa visokom potpeticom kupujete predveče jer se tada stopalo raširilo i imaćete stvarni osjećaj koji broj treba da kupite i izbjegnete žuljeve.

Svaka žena će priznati da se nebrojeno puta našla u situaciji da poželi da baci omiljene cipele na štiklu. Razlozi za to su neudobnost, zgniječeno stopalo, bolna peta, natečeni prsti, a sve sa istim uzrokom - pogrešno odabranim modelom.

Kako da pri kupovini prepoznate neudobne štikle!

Naučite kako da prepoznate i izbegnete neudobnu obuću sa potpeticom pomoću ovih 5 savjeta.

Pazite na kalup

Brojni proizvođači koji u izradi cipela koriste jeftinije materijale pomoću tvrdo sječene obloge pozicionirane iznad pete postižu na oko elegantan i čvrst oblik. Ali, upravo te tvrde obloge uzrokuju žuljeve, pa prilikom odabira novih štikli pazite na materijal od kog su izrađene i izbegavajte sintetičke materijale. Samo prava koža se nakon nekoliko nošenja oblikuje prema vašem stopalu.

Kupujte štikle na kraju dana

Poznato je da se stopalo tokom dana širi zbog napora kojem je izloženo, bez obzira da li većinu vremena provodite stojeći ili sjedjeći. Zato je najbolje da cipele sa štiklom probate uveče - samo na ovaj način možete imati realan osjećaj za broj i model koji vašem stopalu odgovara.

Izbjegavajte dodatno povišen đon

Cipele koje uzrokuju bol u pregibu ili svodu stopala možete zapaziti ukoliko je sredina štikle previše izdignuta prema peti. Takva obuća ne pruža dovoljnu potporu sredini stopala jer težina tijela ne može ravnomjerno da se rasporedi, pa sav bol pada na prste. Rješenje su potpetice do osam centimetara ili cipele sa punom petom koje mogu biti vrlo elegantne.

Pazite na stabilnost štikle

Čvrste, metalne poveznice koje petu čine čvrstom i drže je na mjestu nemaju sve cipele sa štiklom. Zato, prije nego što odlučite da ih kupite,prošetajte se u novom modelu po radnji kako biste se uvjerili da se peta ne pomjera od centra. Ukoliko stopalo nema čvrstu potporu, postaje nestabilno i šeta, što uzrokuje žuljeve i bol u petama.

Testirajte veličinu štikle pomoću prsta

Žene često kupuju premale cipele u nadi da će se vremenom razvući, ali takvoj obući najčešće nema spasa. Prilikom isprobavanja bolnu grešku možete izbjeći ako jednostavno stavite prst između pete i cipele - taj slobodan prostor je neophodan za slobodno kretanje stopala.

 

Stil

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.