Kako da regenerišete kožu nakon ljetovanja

Vratili ste se s odmora preplanuli i mršaviji. Ipak, sunčanje i slana voda su vjerovatno oštetili vašu kožu. Sad je vrijeme da joj pružite potpun oporavak. Uz naše savjete to će biti veoma lako.

Kako da regenerišete kožu nakon ljetovanja

Izbjegnite perutanje

Svaka žena se nakon ljetovanja pita kako da zaustavi perutanje i pojavu ljuspica po tijelu. Najvažnije je da uradite piling. Nanesite ga na suvu kožu, lufa rukavicom i to kružnim pokretima. Za njegu hrapavih laktova upotrebite limun. Limun ima blagotvorno dejstvo na kožu jer obiluje vitaminima C i E, mineralima, pektinom i limunskom kiselinom. Razrežite limun na dva dijela i oba malo iscijedite, pa napunite kristal šećerom. Jednom polovinom limuna istrljajte jedan lakat, a drugom polovinom drugi lakat. Potom isperite hladnom vodom.

Hidratacija kože

Da biste ubrzali oporavak kože i sačuvali preplanulu boju, hidrirajte kožu. Posle tuširanja na polusuvu kožu nanosite mlijeko za tijelo sa ureom. Pijte dva litra vode dnevno i zeleni čaj. Jedite namirnice koje su bogate karotinoidima, magnezijumom, vitaminima B grupe, C i E.

Maska od lavande i crnog sljeza

Lavanda i crni sljez su biljke koje će osvježiti vašu kožu nakon ljetovanja. Potrebno je da skuvate čaj od 10 grama cvjetova lavande i 6 grama cvjetova crnog sljeza, prohladite i procijedite. Zatim dodajte 3 kašičice jogurta. Masku nanesite na lice i ostavite da djeluje 20 minuta. Nakon ljetovanja za kožu lica se ne preporučuje upotreba jakih hemijskih i parfemisanih preparata, kao i suviše tople vode.

 

zenskastrana.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.