Posvijetlite kosu uz pomoć provjerenih domaćih recepata

Limun i kamilica najbolje djeluju uz pomoć sunca, cimet može kosu da posvijetli i do tri nijanse, a med sadrži hidrogen peroksid pa ga treba spojiti s maslinovim uljem.

Posvijetlite kosu uz pomoć provjerenih domaćih recepata

Limun

Najpoznatiji prirodni tretman posvjetljivanja kose jeste onaj sa limunovim sokom. Pomešajte sviježe iscijeđeni limunov sok s toplom vodom u razmjeri 1:1. Mješavinu nanesite na kosu, ostavite da djeluje 10-15 minuta i pustite da se kosa osuši na suncu. Sunce je vrlo važno zato što će pojačati djelovanje limuna.

Međutim, s ispiranjem kose sa limunom treba biti oprezan zato što može da je oslabi i učini lomljivom, pa se ovaj tretman preporučuje samo jednom nedeljno.

Cimet

Osim limuna, u posvetljivanju pomaže cimet. Dovoljno je tri kašičice cimeta pomiješati s četiri kašičice regeneratora i umasirati u teme. Nakon toga kosu treba zaštititi kapom za tuširanje i ostavite da djeluje četiri sata pre nego što isperete. Cimet može kosu da posvijetli i do tri nijanse. Postupak možete ponoviti i nekoliko puta sve dok ne postignete željenu boju.

Kamilica

Skuvajte jači čaj od kamilice i ostavite da se ohladi. Nakon toga kosu isperite čajem i nanesite regenerator koji se ne ispira, a u koji ste prethodno dodali nekoliko kašičica čaja. Pustite da se kosa osuši na suncu zato što, baš kao i kod limuna, sunce pojačava djelovanje kamilice. Kosa će tako lakše posvijetliti.

Med

Med sadrži nizak nivo hidrogen peroksida koji posvjetljuje kosu  pa možete da pomiješate kašičicu meda sa čašom vode i ostavite pola sata. Nakon toga u mješavinu dodajte čašicu maslinovog ulja i nanesite na kosu pa zaštitite kapom za tuširanje. Ostavite da djeluje sat vremena i isperite mlakom vodom. Med neće previše posvijetliti kosu, pa možete da ga ukombinujete i s limunom ili cimetom.

Izvor: 24sata.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Paradajz

RECEPT
DANA

Slatka pileća marinada

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.