Jer, ti si princeza...

Jer, ti si  princeza...

Kao što se mijenjaju trendovi, tako se mijenja i trend vjenčanja, pogotovo VJENČANICA. Odabir haljine budućoj mladoj vjerovatno je najstresniji proces u pripremi vjenčanja, zato smo vam odlučili pomoći.

Vrlo zanimljiva konstatacija je da žene od malih nogu imaju sliku savršene vjenčanice u svojoj glavi. Ne razmišljaju o tome koliko će biti visoke, hoće li željeti prikriti svoje bokove, ramena ili nešto sasvim deseto.

Mnogo djevojaka i žena ne voli obim svojih bokova, pa ih najčešće želi sakriti. Najbolja opcija za njih je haljina A- kroja. Ovaj oblik haljine odgovara gotovo svim oblicima tijela. Duga, ničim rezana, niti prekidana linija ove vjenčanice, može vizuelno izdužiti kraće tijelo ili zaobljenu figuru učiniti mršavijom. Puna suknja tj. donji dio haljine može lijepo sakriti šire kukove, veću zadnjicu... Obzirom da je A vjenčanica svestrana, jednostavne prepravke dekoltea, struka ili materijala, mogu istaći vaše najbolje atribute, a sakriti one ne baš poželjne.

Za one koje žele izgledati više, najbolja je haljina ampir kroja. Ona je rezana ispod grudi, odnosno struk joj je pomaknut prema gore. Tako se dobije izgled dužih nogu, a ujedno i visine.

Mlade koje žele iz nekog razloga sakriti svoje ruke, neka probaju sa bolerom, jer je vaš cilj prekriti gornji dio ruku. Druga opcija su dugi, najčešće čipkani rukavi. One koje su dječačkog izgleda uvijek žele onu žensku liniju. Kako bi istakli atribute, izaberite haljinu sirena kroja, podstavljenu i pokupljenu na strateškim mjestima.

Kako je boja, a i kroj vjenčanice lični izbor, a mlade sve više žele odstupiti od standarda, prodavači sve teže pogađaju želje kupaca. Kada birate haljinu, najčešće ste dužni povoditi se i za nekim tradicionalnim pravilima.

Ali tradicija mora biti ona nit vodilja, a ne lanac koji vas drži na nečem tradicionalnom, klasičnom i konzervativnom. Najčešće su one u snježno bijeloj boji, pa do nijansiranih, poput boje šampanjca, srebrne ili boje slonovače. Boja lavande i sve ostale nježne nijanse u zadnje vrijeme se pojavljuju na modnim pistama širom svijeta.

Ako baš želite da dodate boje, uvijek je možete uključiti unutar čipke i uzoraka koji se našivaju na vjenčanicu. Sada kada znate neke odrednice po kojima ćete tražiti haljinu, snove treba znati i prenijeti u stvarnost. Bez obzira na individualne karakteristike, sve kad-tad želimo onu iz snova.

Ne morate da budete Pepeljuga kako biste te snove ostvarili. Kao i svakoj mladoj, vjerovatno je i vaš san, da vam se dive svi pred koje taj dan stanete. Vjenčanica se ne kupuje spontano, već planirano i pravovremeno. Potpunom utisku pri kupovini pridonosi ono nešto novo, nešto staro i nešto plavo, a to se usklađuje tek kada vjenčanicu već imate!

Moderna vjenčanica je potpuno bogata ili totalno minimalistička. Ne mora biti duga. Godinama se žene vjenčavaju u kratkim haljinama, a to se preporučuje samo onim najhrabrijima. Ta haljina iz snova podrazumijeva eleganciju i jednostavnost, ali i blagi ekscentrični dodatak poput perja, čipke ili slojeva materijala.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.