Kako da odaberete naočare za sunce koje će vam savršeno odgovarati?

Naočare za sunce su jedan od onih modnih dodataka koje nosimo tokom cijele godine, bez obzira na godišnje doba. Prosto, sunčevi zraci nam smetaju kako tokom ljeta, tako i tokom zime, naročito ukoliko se odbijaju o blistavo bijeli snijeg.

Kako da odaberete naočare za sunce koje će vam savršeno odgovarati?

Ipak, osim toga što su nam korisne, naočare za sunce su i dekorativne, odnosno umiju da podignu naš stajling na viši nivo. A da bi tako bilo, ne samo da je potrebno da odaberemo model po našem ukusu, već je potrebno i da pronađemo onaj koji će nam savršeno odgovarati.

Kako odabrati model naočara za sunce koje će nam najbolje stajati? Jednostavno je - samo pogledajte kog oblika je vaše lice!

Ako imate srcast oblik lica

Srcast oblik lica ćete prepoznati po širokom čelu i jagodicama, dok je brada nešto uža i pomalo špicasta.

Vama će pristajati naočare za sunce mačkastog ili leptirastog oblika, kao i klasične avijatorske naočare koje su jedan od modela koji je uvijek u modi. Ukoliko pak volite i želite da nosite naočare koje su okrugle, možete, ali birajte modele sa manje upadljviim okvirima i staklima nježnije boje.


 

Ako je vaše lice četvrtasto

Četvrtasti oblik lica karakterišu čelo i brada iste širine.

Kako biste ublažili i omekšali oblik svog lica, vama će odgovarati naočare za sunce koje su razigrane, sa zanimljivim detaljima, različitih stilova, što će reći - poigrajte se! Jedino bi bilo dobro da izbjegavate modele koji imaju oštre ivice, pravilnih geometrijskih oblika. Dobar izbor su mačkaste ili zaobljene naočare za sunce sa masivnim ramovima.

 

Ako imate okruglo lice

Okruglo lice ima široke jagodice, dok su čelo i brada nešto uži.

Savršen model naočara za sunce za vas su one sa ramom četvrtastog oblika, a možete birati i one širokih okvira u pomalo retro stilu. Takođe, dobar izbor su i naočare za sunce naglašenog gornjeg dijela rama.

Ako je vaše lice ovalnog oblika

Ovalno lice ima skladan odnos širine i dužine čela i vilice.

Za vas nema problema kada je riječ o odabiru savršenog modela naočara - vama pristaje baš sve! Ipak, favorit mogu da vam budu klasične avijatičarske naočare za sunce ili pak okrugle naočare blago iskošenih vrhova. Svakako, imate prostora da eksperimentišete jer je vaš oblik lica najzahvalniji kako za frizure, tako i za naočare!

Ako je vaše lice izduženo

Izduženo lice karakterišu uzak dio oko obraza i brade.

Vama će pristajati svi oni modeli naočara koji su veći, ispupčeniji i koji prekrivaju slepoočni dio i gornji dio obraza. Izbjegavajte uske ramove - baš naprotiv, što su naočare za sunce veće, to će vam bolje stajati!

 

Ukoliko se niste pronašli na spisku iznad...

Trouglasti oblik lica (usko čelo, široka vilica) - birajte naočare koje će vizuelno proširiti uzak dio lica, a dobro će vam stajati ramovi i stakla jarkih boja, sa ukrasnim detaljima, kao i mačkaste naočare za sunce.

Deltoidni oblik lica karakterišu usko čelo i brada, sa širokim jagodicama - nažalost, vama će rijetko koji oblik naočara pristajati, ali možete da pokušate sa ramovima sa mnogo ukrasnih detalja, naočare neobičnog oblika ili ovalne naočare mačkastog završetka.

Oblik lica koji podsjeća na obrnuti trougao (široko čelo, uska špicasta brada) - vama bi najbolje pristajale naočare za sunce bez ramova, nježnijeg i manje upadljivog dizajna.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kako iskoristiti ostatake riže

RECEPT
DANA

Francuski krompir

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.